Укр
Рус
Оладки Випічка Російська кухня

Оладки на кефірі

( 5.0000 5 512 12 оцінок)

1217 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Оладки на кефірі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: Масниця

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Думаю, здивувати когось поширеними по всьому світу виробами з густого тіста, пишними коржиками, які називали оладками, складно, але я спробую. Напевно, мало знайдеться людей, які не люблять такі млинці, але у багатьох, хто пробував їх смажити, це не завжди виходить. Адже, щоб впоратися з цим завданням на відмінно, потрібно знати деякі секрети. Можливо, досвідчені господині зараз наді мною посміються, але для молодих, я думаю, дуже стане в нагоді наш, на мій погляд, ідеальний рецепт. Спробуйте приготувати оладки на кефірі, і вам вдасться порадувати свою сім'ю смачними, до того ж пишними і ніжними млинцями.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Оладки на кефірі" (на 100 грам)

  • Білки4.1 гр.
  • Жири4.9 гр.
  • Вуглеводи26.8 гр.
  • Калорії174 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У кефірному тісті для оладок дуже часто використовують соду, але я віддаю перевагу розпушувачу, так як смак соди іноді може дуже неприємно відчуватися в готовому виробі. Тим більше, що з цим видом добавки оладки виходять досить пишними і високими. У цій нескладній страві використовуються самі звичайні і завжди доступні продукти, процес готування елементарний, проте, як і в будь-якій справі, практика все ж потрібна. Так що, наберемося терпіння і приготуємо солодке частування до сніданку для всієї родини. До того ж, відразу спробуємо трохи поекспериментувати, і додамо до складу яблука.

Крок - 1
02

Ще наше тісто відноситься до розряду скоростиглих, так як готується просто і швидко. У глибоку миску вливаємо кефір і вбиваємо яйця. Іноді деякі господині таку яєчно-кефірну суміш перед з'єднанням з борошном підігрівають. Але ця затія може привести до того, що яйця можуть згорнутися, варто тільки трохи перегріти.

Крок - 2
03

Ми цього робити не будемо і борошно додамо відразу ж в миску з кефіром і яйцями. Єдине, що борошно обов'язково попередньо просіємо.

Крок - 3
04

Ще додамо в миску розпушувач і цукор, а також трохи підсолимо. Змішуємо всі інгредієнти за допомогою міксера в однорідну еластичну масу. Можна, звичайно змішувати і ложкою, але міксером це набагато простіше та й більш якісніше.

Крок - 4
05

Тепер приступимо до наступного етапу. Яблука очистимо від шкірки, відокремимо від серцевин і наріжемо невеликими кубиками.

Крок - 5
06

Нарізані яблука перекладаємо в замішане тісто, перемішуємо ложкою в однорідну суміш.

Крок - 6
07

На плиту ставимо сковорідку з рослинним маслом і розігріваємо. Накладаємо ополоником приготоване для оладок тісто і підсмажуємо до золотистого.

Крок - 7
08

Потім за допомогою дерев'яної лопатки і виделки перевертаємо оладки на іншу сторону і теж підсмажуємо до рум'яного кольору.

Крок - 8
09

Готові млинці знімаємо з пательні і викладаємо на тарілку. Перед подачею оладки на кефірі посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо скибочками яблук, а також листям м'яти.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат з буряка з часником - покроковий рецепт, фото 1 Салат з буряка з часником 20 2 2 з 5 - детальніше -
Салат з шинкою шарами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з шинкою шарами 45 5 3 з 5 - детальніше -
Цвітна капуста по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Цвітна капуста по-корейськи 35 4 3 з 5 - детальніше -