Думаю, здивувати когось поширеними по всьому світу виробами з густого тіста, пишними коржиками, які називали оладками, складно, але я спробую. Напевно, мало знайдеться людей, які не люблять такі млинці, але у багатьох, хто пробував їх смажити, це не завжди виходить. Адже, щоб впоратися з цим завданням на відмінно, потрібно знати деякі секрети. Можливо, досвідчені господині зараз наді мною посміються, але для молодих, я думаю, дуже стане в нагоді наш, на мій погляд, ідеальний рецепт. Спробуйте приготувати оладки на кефірі, і вам вдасться порадувати свою сім'ю смачними, до того ж пишними і ніжними млинцями.
У кефірному тісті для оладок дуже часто використовують соду, але я віддаю перевагу розпушувачу, так як смак соди іноді може дуже неприємно відчуватися в готовому виробі. Тим більше, що з цим видом добавки оладки виходять досить пишними і високими. У цій нескладній страві використовуються самі звичайні і завжди доступні продукти, процес готування елементарний, проте, як і в будь-якій справі, практика все ж потрібна. Так що, наберемося терпіння і приготуємо солодке частування до сніданку для всієї родини. До того ж, відразу спробуємо трохи поекспериментувати, і додамо до складу яблука.
Ще наше тісто відноситься до розряду скоростиглих, так як готується просто і швидко. У глибоку миску вливаємо кефір і вбиваємо яйця. Іноді деякі господині таку яєчно-кефірну суміш перед з'єднанням з борошном підігрівають. Але ця затія може привести до того, що яйця можуть згорнутися, варто тільки трохи перегріти.
Ми цього робити не будемо і борошно додамо відразу ж в миску з кефіром і яйцями. Єдине, що борошно обов'язково попередньо просіємо.
Ще додамо в миску розпушувач і цукор, а також трохи підсолимо. Змішуємо всі інгредієнти за допомогою міксера в однорідну еластичну масу. Можна, звичайно змішувати і ложкою, але міксером це набагато простіше та й більш якісніше.
Тепер приступимо до наступного етапу. Яблука очистимо від шкірки, відокремимо від серцевин і наріжемо невеликими кубиками.
Нарізані яблука перекладаємо в замішане тісто, перемішуємо ложкою в однорідну суміш.
На плиту ставимо сковорідку з рослинним маслом і розігріваємо. Накладаємо ополоником приготоване для оладок тісто і підсмажуємо до золотистого.
Потім за допомогою дерев'яної лопатки і виделки перевертаємо оладки на іншу сторону і теж підсмажуємо до рум'яного кольору.
Готові млинці знімаємо з пательні і викладаємо на тарілку. Перед подачею оладки на кефірі посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо скибочками яблук, а також листям м'яти.
Випадкові рецепти