Найзнаменитіші млинці в Америці підкорили весь світ, і навіть ми не змогли протистояти цьому жадібному заклику з-за кордону. Але ми не зупинилися на більш класичній версії млинців з кленовим сиропом і хотіли поекспериментувати з більш багатим і змістовним варіантом, який дасть нам необхідну кількість енергії на весь день. Оладки на кефірі з фруктами є відмінним рішенням для використання перестиглих бананів в той день, коли ви бачите, як вони чорніють. Крім того, що вони смачні, вони такі апетитні і привабливі.
Щоб зробити оладки на кефірі, спочатку розтопіть вершкове масло в каструлі на газу або в мікрохвильовці і дайте йому охолонути. Очистіть від шкірки банани, які повинні бути добре дозрілими, поріжте м'якоть фрукта на дрібні шматочки і помістіть їх в миску. Потім за допомогою вилки розімніть м'якоть банана виделкою, щоб отримати пюре.
Потім додайте в м'якоть банана куряче яйце і добре перемішайте. Далі залийте в бананову суміш кефір (краще не високої жирності), розтоплене раніше вершкове масло і ретельно все виделкою перемішайте. Ретельно перемішавши і створивши суміш, відставте миску в сторону.
В іншу миску засипте попередньо просіяне борошно, додайте харчову соду і щіпку солі. Добре перемішайте всі сипучі інгредієнти, до їх об'єднання.
Вилийте раніше підготовлену бананову рідку суміш на сипкі інгредієнти в мисці і добре перемішайте вінчиком, щоб отримати однорідне і без грудок тісто.
Крупно наріжте гострим ножем фундук і відкладіть його вбік, до подальшого використання.
Тепер візьміть велику антипригарну сковорідку або млинницю і підпаліть середній вогонь. Потім злегка змастіть сковорідку вершковим маслом, розтерши його по дну ємності за допомогою кухонного паперу.
Коли вершкове масло стане досить гарячим, візьміть ополоник і з його допомогою вилийте приготоване раніше тісто в сковорідку, не розмазуючи суміш.
Посипте поверхню тіста в сковорідці подрібненим раніше фундуком та готуйте оладки 2-3 хвилини: коли кухонні лопатка зручно увійде під млинець, це буде ознакою того, що ви можете перевернути і приготувати його на іншій стороні ще близько 2 хвилин, поки він не стане золотистим на поверхні.
Коли оладки на кефірі з фруктами будуть готові, складіть їх акуратно на тарілку, полийте їх кленовим сиропом, прикрасьте за бажанням шматочками банана і фундуком, насолоджуйтеся! Ми рекомендуємо їсти бананові оладки негайно, або зберігати їх в холодильнику не більше одного дня, розігрів їх в мікрохвильовій печі перед вживанням. Заморожування не рекомендується.
Випадкові рецепти