Укр
Рус
Оладки Випічка Російська кухня

Оладки на дріжджах

( 5.0000 5 512 12 оцінок)

1533 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Оладки на дріжджах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: Масниця

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Оладки на дріжджах часто "виручають" багатьох господинь, щоб приготувати швидкий і смачний сніданок. Причому для цієї випічки необхідне всього лише борошно, дріжджі і яйця. Дотримуючись рекомендацій цього рецепта у вас обов'язково вийдуть ситні, пишні оладки, які можна подавати з будь-яким варенням, джемом або згущеним молоком.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Оладки на дріжджах" (на 100 грам)

  • Білки4.5 гр.
  • Жири12.5 гр.
  • Вуглеводи26 гр.
  • Калорії244 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу підготуйте всі необхідні продукти за списком. Потім просійте борошно, щоб позбавиться від небажаних грудочок і випадково потрапивше в неї сміття. Також борошно має властивість залежуватися і щоб його розпушити, його необхідно просівати. Висипте вказану кількість борошна в глибоку ємність так, щоб вийшла гірка.

Крок - 1
02

У гірці з борошна зробіть поглиблення і насипте туди трохи цукру, використовуйте дрібнокристалевий, щоб воно швидко і добре розчинилося. У поглиблення до цукру розкришіть свіжі дріжджі дрібними шматочками.

Крок - 2
03

Зверху на дріжджі налийте кілька столових ложок теплого молока, температурою приблизно 30 градусів, щоб воно покрило дріжджі. Розмішайте дріжджі з молоком ложкою і залиште хвилин на 5, щоб дріжджі розпустилися. Коли ви побачите, що дріжджі почали підніматися і пінитися, значить, вони готові до використання.

Крок - 3
04

Починайте перемішувати дріжджову масу з борошном, але цієї рідини мало, щоб все з'єднати. Налийте приблизно 3/4 частини від усієї кількості теплого молока і продовжуйте перемішувати.

Крок - 4
05

Тепер додайте в тісто яйце і сіль. Добре перемішайте, щоб яйце з'єдналося з іншими  компонентами. Далі додайте цукор і ванільний екстракт. Знову налийте решту молока і продовжуйте інтенсивно і ретельно вимішуючи інгредієнти ложкою, поки не зникнуть всі грудки і грудочки.

Крок - 5
06

Помийте яблука. Очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. У вимішене тісто без грудочок додайте натерті яблука. Перемішайте тісто так, щоб яблука рівномірно розподілилися по ньому. Залиште приготоване тісто на 15-20 хвилин в теплому місці, щоб воно піднялося.

Крок - 6
07

Коли тісто збільшилася в розмірі, приступайте до смаження оладок. Поставте на плиту сковороду, налийте в неї кілька ложок рослинного масла і розігрійте на сильному вогні, потім зменшіть до середнього. За необхідності під час смаження оладок додавайте рослинне масло.

Крок - 7
08

Викладайте ложкою тісто на розігріту олію, формуючи невеликі млинчики. Поставте біля себе склянку води і кожен раз, перед тим як набрати тісто - змочіть ложку в воді. Готуйте до утворення рум'яної скоринки з обох сторін.

Крок - 8
09

Рум'яні млинці на дріжджах викладіть на тарілку, посипте цукровою пудрою і подавайте на стіл. Приємного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник 55 5 3 з 5 - детальніше -
Паста з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Паста з вершками 45 4 3 з 5 - детальніше -
Оселедець під шубою - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець під шубою 65 4 3 з 5 - детальніше -
Кимчи по південнокорейському - покроковий рецепт, фото 1 Кимчи по південнокорейському 45 3 3 з 5 - детальніше -