Укр
Рус
Оладки Випічка Російська кухня

Оладки дріжджові

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

1175 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Оладки дріжджові - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Дріжджові оладки - це чудова випічка з дитинства, яка повертає нас за стіл, де відчуєш себе дитиною, швидко поглинаючою цю смачну страву. Сьогодні вже і ви зможете побалувати своїх діточок ситними дріжджовими оладками, скориставшись цим рецептом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Оладки дріжджові" (на 100 грам)

  • Білки5.2 гр.
  • Жири9.3 гр.
  • Вуглеводи34.2 гр.
  • Калорії246 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку миску засипте просіяне борошно, трохи присоліть і перемішайте. Потім накришить руками в миску мокрі дріжджі, посахаріть і залийте частину теплого молока (намагайтеся поливати в місці, де знаходяться дріжджі). Відставте ємність, не перемішуючи її вміст, приблизно на 10 хвилин.

Крок - 1
02

Далі кухонною ложкою трохи все перемішайте, а потім розбийте в миску куряче яйце і, доливаючи поступово тепле молоко, замісіть ретельно тісто без грудок, однорідної рідкої консистенції. Накрийте миску з тістом харчовою плівкою або кухонним рушником і відставте приблизно на годину в тепле місце.

Крок - 2
03

За цей час тісто має добре піднятися. Ретельно ще раз перемішайте його. Потім промийте під проточною водою яблуко (бажано кисло-солодких сортів), промокніть паперовим рушником, а потім викладіть на обробну дошку і наріжте дрібними кубиками або тонкими смужками, це вже як вам подобається. Надішліть часточки яблука в миску до тіста.

Крок - 3
04

Ложкою добре перемішайте вміст миски, до об'єднання інгредієнтів. Потім помістіть глибоку (так як майбутня випічка при смаженні буде рости) сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Ложкою покладіть в сковороду порційно підготовлене тісто, утворивши невеликого розміру оладки, і починайте обсмажувати їх.

Крок - 4
05

Смажте млинці приблизно по3-4 хвилини з кожного боку, до того, поки вони не виростуть в розмірі і не утворять з кожного боку золотисту, хрустку скоринку. Слідкуйте за тим, щоб вогонь не був максимальним, але і не ледве жеврів, оскільки оладки повинні правильно «виростати» і паралельно отримувати гарний відтінок і кірку.

Крок - 5
06

Готові дріжджові оладки викладіть на гарне блюдо, посипте цукровою пудрою, можна ще додати цедру лимона і подавайте гарячими до сніданку.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Ананасовий салат з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Ананасовий салат з куркою 40 2 3 з 5 - детальніше -
Бутерброд з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброд з сиром 25 2 3 з 5 - детальніше -