Дріжджові оладки - це чудова випічка з дитинства, яка повертає нас за стіл, де відчуєш себе дитиною, швидко поглинаючою цю смачну страву. Сьогодні вже і ви зможете побалувати своїх діточок ситними дріжджовими оладками, скориставшись цим рецептом.
У глибоку миску засипте просіяне борошно, трохи присоліть і перемішайте. Потім накришить руками в миску мокрі дріжджі, посахаріть і залийте частину теплого молока (намагайтеся поливати в місці, де знаходяться дріжджі). Відставте ємність, не перемішуючи її вміст, приблизно на 10 хвилин.
Далі кухонною ложкою трохи все перемішайте, а потім розбийте в миску куряче яйце і, доливаючи поступово тепле молоко, замісіть ретельно тісто без грудок, однорідної рідкої консистенції. Накрийте миску з тістом харчовою плівкою або кухонним рушником і відставте приблизно на годину в тепле місце.
За цей час тісто має добре піднятися. Ретельно ще раз перемішайте його. Потім промийте під проточною водою яблуко (бажано кисло-солодких сортів), промокніть паперовим рушником, а потім викладіть на обробну дошку і наріжте дрібними кубиками або тонкими смужками, це вже як вам подобається. Надішліть часточки яблука в миску до тіста.
Ложкою добре перемішайте вміст миски, до об'єднання інгредієнтів. Потім помістіть глибоку (так як майбутня випічка при смаженні буде рости) сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Ложкою покладіть в сковороду порційно підготовлене тісто, утворивши невеликого розміру оладки, і починайте обсмажувати їх.
Смажте млинці приблизно по3-4 хвилини з кожного боку, до того, поки вони не виростуть в розмірі і не утворять з кожного боку золотисту, хрустку скоринку. Слідкуйте за тим, щоб вогонь не був максимальним, але і не ледве жеврів, оскільки оладки повинні правильно «виростати» і паралельно отримувати гарний відтінок і кірку.
Готові дріжджові оладки викладіть на гарне блюдо, посипте цукровою пудрою, можна ще додати цедру лимона і подавайте гарячими до сніданку.
Випадкові рецепти