Поки домочадці ще солодко сплять, турботлива мама вже думає про те, що вони будуть їсти. Щоб порадувати свою сім'ю смачним і ситним сніданком, простіше простого - приготуйте смачні оладки. Дуже ніжними вийдуть оладки без соди, які приготовлені на молоці. Ця ранкова страва обов'язково припаде до смаку і дорослим і дітям, а часу на готування піде не так вже й багато. Звичайно, у кожної господині напевно знайдеться свій рецепт таких популярних оладок, але я все ж ризикну запропонувати варіант таких чудових млинців без додавання соди. Щоб оладки мали не тільки відмінний смак, але і гарну повітряну форму, слід все ж знати деякі нехитрі правила приготування.
Давайте разом спробуємо трохи поворожити на кухні і приготуємо страву - пальчики оближеш. Хочу дати одну невелику пораду: всі інгредієнти, які будемо використовувати для приготування краще дістати з холодильника заздалегідь, щоб вони злегка прогрілися, адже всім відомо, що тісто не любить холодні продукти. А ще непогано просіяти кілька разів борошно, тоді майбутнє тісто буде більш рихлим і пишним, та й грудочок не повинно бути. Отже, насипаємо борошно в глибоку миску. В середині робимо отвір, в якому ми розминаємо дріжджі і засипаємо цукор.
Після цього по центру цієї улоговинки вливаємо третю частину молока, накриваємо миску рушником і залишаємо на 15 хвилин в теплому місці.
По закінченню цього часу доливаємо в миску молоко, що залишилося, вбиваємо яйце і посипаємо трохи сіллю. За допомогою вінчика акуратно все поступово змішуємо, поки не заміситься тісто, яке буде відставати від стінок миски. Знову накриваємо рушником і залишаємо приблизно на годину, щоб тісто піднялося.
Самі тим часом приготуємо для млинців яблука. Очищаємо їх від шкірки і нарізаємо тонкими пластинками.
Коли тісто підійде, будемо смажити наші млинці. Для цього краще взяти широку сковорідку з товстим дном і антипригарним покриттям. Нагріваємо в сковорідці олію і викладаємо тісто для оладок за допомогою ложки, змоченої у воді, щоб воно добре відставало від ложки.
Потім зверху кожного млинчика кладемо скибочки яблук і підсмажуємо на середньому вогні протягом декількох хвилин з кожного боку до золотистого кольору.
Готові оладки без соди викладаємо на паперовий рушник і витримуємо секунд 10, щоб вбралося зайве масло і млинці не були занадто жирними. Перед подачею на стіл викладаємо оладки на тарілку і добре посипаємо цукровою пудрою. А тепер всім приємного апетиту!
Випадкові рецепти