Оладки бананові - відмінна страва для сніданку або обіднього перекушування. Такі панкейкі можна взяти з собою на роботу або дати дітям до школи. Особливість даного рецепта в тому, що оладки готуються з цільнозернового борошна і без яєць. Але це нітрохи не псує випічку. Бананові оладки виходять такими ж рум'яними і м'якими, як звичайні, але при цьому більш корисними.
Банани вимийте, очистіть від шкірки і покладіть в миску. Найкраще для оладок підійдуть злегка переспілі банани (вони повинні бути дуже м'якими).
Блендером перебейте банани в пюре або просто ретельно придушіть виделкою. Влийте молоко, всипте цукор (у нас коричневий, але підійде і звичайний). За бажанням додайте ванільний екстракт.
Перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності. В отриману суміш всипте цельнозернове пшеничне борошно, розпушувач для тіста, харчову соду і сіль. Знову перемішайте суміш вінчиком. Має вийти однорідне тісто, по консистенції нагадуюче сметану.
Розтопіть на плиті вершкове масло, додайте в тісто для оладок і знову перемішайте. Розігрійте сковороду, змастіть вершковим маслом і ложкою викладіть туди кілька оладок.
Смажте їх на середньо-слабкому вогні до зарум'янювання знизу. Потім переверніть і обсмажте з іншого боку. Продовжуйте смажити панкейки, поки тісто не закінчиться.
Готові оладки бананові викладіть стопкою на тарілку, прикрасьте шматочками банана, полийте будь-яким солодким соусом (у нас шоколадний) або медом - і насолоджуйтеся. Смачного!
Випадкові рецепти