Укр
Рус
Риба Другі страви Іспанська кухня

Окунь з картоплею в духовці

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

834 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Окунь з картоплею в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня, Польська кухня, Европейская кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Окунь з картоплею в духовці - проста і смачна страва, доступна практично круглий рік, але особливо влітку. Риба з картоплею - класичне поєднання продуктів, яке завжди працює. Додамо до окуня з картоплею трохи овочів і спецій - і отримаємо страву просто пальчики оближеш!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Окунь з картоплею в духовці" (на 100 грам)

  • Білки7.2 гр.
  • Жири3 гр.
  • Вуглеводи5.4 гр.
  • Калорії89 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Окуня вимийте, випатрайте, очистіть від луски і видаліть плавники.

Крок - 1
02

Картоплю вимийте, очистіть від шкірки і наріжте великими шматочками (у нас нарізана половинками).

Крок - 2
03

Невелику ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Великий стиглий помідор вимийте, просушіть і наріжте півколами.

Крок - 3
04

Червоний болгарський перець вимийте, просушіть і наріжте тонкими смужками.

Крок - 4
05

Так само поступыть з зеленим болгарським перцем. Часник розберіть на зубчики і, не очищаючи від лушпиння, роздушіть ножем. Зелень петрушки вимийте і обтрусіть від вологи.

Крок - 5
06

Зберіть усі необхідні для приготування окуня з картоплею в духовці інгредієнти на столі, щоб не шукати їх під час готування. Присипте рибу всередині і зовні сіллю, меленим гострим перцем і паприкою.

Крок - 6
07

Змастіть форму для випічки оливковою олією. Воноаповинно рівномірно покрити дно. Викладіть туди шматочки помідорів.

Крок - 7
08

На них - червоний і зелений болгарський перець. Слідом покладіть петрушку і лавровий лист.

Крок - 8
09

Додайте роздавлені зубчики часнику. Зверху покладіть окуня.

Крок - 9
10

В окрему миску викладіть нарізану картоплю і очищену ріпчасту цибулю. Приправте сіллю, паприкою і гострим перцем. Влийте трохи оливкового масла. Добре перемішайте продукти, щоб спеції рівномірно розподілилися між овочами.

Крок - 10
11

Перекладіть приправлену картоплю з цибулею в форму до риби. Зверху викладіть трохи червоного і зеленого болгарського перцю і збризніть оливковим маслом.

Крок - 11
12

Покладіть на рибу шматочок вершкового масла і вилийте в форму біле вино. Надішліть страву в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Окунь з картоплею в духовці повністю приготується через 40-50 хвилин. Готову страву злегка остудіть і подавайте на стіл. В якості соусу можна використовувати сік, який виділився при запіканні. Смачного!

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Крем з вершків і цукрової пудри - покроковий рецепт, фото 1 Крем з вершків і цукрової пудри 30 1 2 з 5 - детальніше -
Роли з авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Роли з авокадо 60 4 3 з 5 - детальніше -
Гаспачо з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо з сиром 50 4 3 з 5 - детальніше -
Штрудель - покроковий рецепт, фото 1 Штрудель 50 3 3 з 5 - детальніше -