Хто ще не пробував окрошку з редькою, раджу приготувати цей варіант. Пом'якшити гострий смак редьки сметаною, і пікантний смак цієї прохолодної страви вам, думаю, сподобається.
Викладіть на обробну дошку варену ковбасу (можна використовувати варені сосиски і шинку) і за допомогою гострого ножа наріжте її спочатку на довгі смуги, а потім наріжте дрібними кубиками.
Далі помістіть невелику каструлю на плиту, налийте в неї воду і закип'ятіть. Покладіть в окріп курячі яйця і відварюйте до повної готовності, близько 10-12 хвилин. Потім залийте відварені яйця холодною водою на час, очистіть від шкаралупи і на кухонній дошці наріжте дрібними квадратами.
Тепер за допомогою спеціальної овочерізки з квадратними отворами або гострим ножем дрібно наріжте заздалегідь відварену картоплю. Надішліть вже нарізані овочі в глибоку миску (в якій буде зручно перемішувати продукти).
Далі ретельно помийте під проточною водою редис і свіжий огірок, промокніть паперовим рушником і на кухонній дошці наріжте овочі на дрібні квадрати. Надішліть нарізаний огірок і редис теж в миску до решти інгредієнтів.
Тепер помийте під проточною водою зелену цибулю (можна за бажанням ще використовувати іншу зелень) і на обробній дошці дрібно її нашаткуйте. Надішліть подрібнену цибулю в миску з іншими продуктами.
Далі залийте в миску високої жирності сметану і додайте майонез. Тепер з допомогою кухонного лопатки перемішайте вміст, до об'єднання всіх інгредієнтів і залийте все, попередньо закип'яченою і охолодженою водою.
Тепер видавіть з попередньо вимитого лимона або лайма свіжий сік і залийте його в миску до решти продуктів (якщо лимона не буде в наявності, можна використовувати лимонну кислоту), добре посоліть вміст, приперчіть трохи чорним меленим перцем і ретельно ще раз все перемішайте.
Далі помийте холодною водою зелень кропу, дрібно її нашаткуйте і відправте теж в миску. Тепер відправте миску з вмістом на час в холодильник, а потім розлийте ароматну окрошку з редькою в глибокі супниці і подавайте з м'яким хлібом до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти