Укр
Рус
Окрошка Перші страви Російська кухня

Окрошка на сметані

( 4.9000 4 520 20 оцінок)

2490 - переглядів
30 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Окрошка на сметані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Спекотного літнього дня легка і освіжаюча окрошка є незамінною стравою, що вгамовує голод і спрагу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Окрошка на сметані" (на 100 грам)

  • Білки4.2 гр.
  • Жири5.4 гр.
  • Вуглеводи5.8 гр.
  • Калорії94 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть від шкірки картоплю і на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками. Помістіть нарізану картоплю в маленьку каструлю і додайте води для повного її покриття, відправте на плиту.

Крок - 1
02

Доведіть вміст каструлі до кипіння на сильному вогні, потім зменшіть, поки він не стане достатнім, щоб підтримувати кипіння. Готуйте, поки картопля не стане м'якою, коли її проткнути ножем. Злийте воду і дайте картоплі охолонути до кімнатної температури.

Крок - 2
03

Поки картопля готується, візьміть курячі яйця, покладіть їх у невелику каструлю з водою і відправте на плиту. Варіть яйця близько 10 хвилин, до стану круто, потім очистіть їх від шкаралупи і відокремте жовтки від білків.

Крок - 3
04

Наріжте білки на невеликі кубики і відкладіть на час в сторону. Покладіть жовтки в більшу миску і розімніть їх акуратно виделкою. Потім додайте в жовтки гірчицю і продовжуйте розтирати, щоб вийшла однорідна паста без грудок.

Крок - 4
05

Потім додайте в миску високої жирності сметану, залийте кефір, потім воду. Приправте вміст миски за смаком сіллю, ретельно вінчиком все перемішайте, до однорідного стану і відправте на час в холодильник.

Крок - 5
06

У великій мисці змішайте раніше підготовлені яєчні білки, відварену картоплю. Потім додайте в миску, попередньо нарізану квадратами шинку (можна використовувати варену ковбасу), нарізаний таким же способом редис і зелений огірок.

Крок - 6
07

Потім помийте під проточною водою і дрібно наріжте на обробній дошці зелену цибулю і свіжий кріп. Надішліть подрібнену зелень в миску до решти продуктів. Добре все перемішайте і приправте сіллю і чорним меленим перцем.

Крок - 7
08

Помістіть салатну суміш в супові миски. Залийте трохи раніше підготовленої і охолодженої рідкої сумішї в кожну миску і подавайте окрошку на сметані дуже холодною до столу. Якщо ви не їсте всю окрошку відразу, зберігайте рідку основу і приготовані овочі окремо і змішуйте їх безпосередньо перед подачею на стіл.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Крильця - покроковий рецепт, фото 1 Крильця 40 4 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з яловичини 40 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рулетики із шинки з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики із шинки з сиром 60 5 3 з 5 - детальніше -
Вінегрет без капусти - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет без капусти 140 4 3 з 5 - детальніше -
Шаурма в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Шаурма в домашніх умовах 45 2 3 з 5 - детальніше -