Укр
Рус
Окрошка Перші страви Російська кухня

Окрошка на сироватці

( 4.8947 4 519 19 оцінок)

2525 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Окрошка на сироватці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Різноманітність варіантів окрошки зашкалює, може цей рецепт першої страви на сироватці вас теж зацікавить. Крім того, ви можете приготувати окрошку за день до того, як ви збираєтеся її подавати, тому що їй потрібно трохи часу, щоб переконатися, що смаки об'єдналися.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Окрошка на сироватці" (на 100 грам)

  • Білки2 гр.
  • Жири2.2 гр.
  • Вуглеводи5 гр.
  • Калорії53 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Покладіть овоч в каструлю і відваріть всю картоплю до повної готовності. Можете відварити картоплю зі шкірами та залишити їх у майбутній окрошці. Якщо ви віддаєте перевагу чистити шкірку, ви можете зробити це до варіння картоплі або після. Після варіння злийте воду і дайте картоплі повністю охолонути.

Крок - 1
02

Тим часом також круто відваріть курячі яйця і залиште осторонь, щоб повністю охолодити. Як тільки картопля і яйця повністю охолонуть, ви можете почати готувати окрошку. Вам знадобиться велика (5-6 літрів) каструля або миска (бажано з кришкою) для зберігання першої страви. Наріжте кубиками відварену картоплю і відправте в каструлю.

Крок - 2
03

Ретельно вимийте під проточною водою, а потім на обробній дошці наріжте дрібними кубиками огірок. Видаліть зелень, і кінці з попередньо вимитої редьки і наріжте овоч тонкими кільцями. Надішліть подрібнений огірок і редиску в каструлю до решти інгредієнтів.

Крок - 3
04

Також дрібно наріжте заздалегідь вимиту зелену цибулю. Видаліть тверді кінці з кропу, потім наріжте кінці стеблами дуже тонко, а листові частини більш грубо. Нашатковану зелень так само відправте в каструлю.

Крок - 4
05

Очистіть від шкаралупи і наріжте за допомогою спеціальної овочерізки відварені яйця, залишивши одне для прикраси, якщо хочете. Додайте всі вищезгадані компоненти в каструлю. Добре приправте вміст сіллю і чорним меленим перцем.

Крок - 5
06

Викладіть на обробну дошку ковбасу (можна навіть використовувати варену) або шинку і наріжте дрібними скибочками. Подрібнену ковбасу відправте до решти продуктів в каструлю.

Крок - 6
07

Залийте в каструлю сироватку і газовану воду і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Накрийте окрошку кришкою і охолодіть її в холодильнику не менше 2-3 годин перед подачею на стіл (бажано навіть на ніч). Спробуйте, чи потребує окрошка на сироватці в додатковій приправі. Додайте трохи солі і перцю, якщо необхідно і подавайте холодною з темним хлібом.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -
Салат Столичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат Столичний 40 2 3 з 5 - детальніше -
Салат Козел в городі - покроковий рецепт, фото 1 Салат Козел в городі 30 6 2 з 5 - детальніше -
Піцца на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Піцца на сковороді 20 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Курка з картоплею в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею в духовці 90 6 3 з 5 - детальніше -
Тістечко в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко в домашніх умовах 50 4 3 з 5 - детальніше -
Бісквіт в мультиварці простий - покроковий рецепт, фото 1 Бісквіт в мультиварці простий 80 4 3 з 5 - детальніше -
Варення з груш з лимончиком - покроковий рецепт, фото 1 Варення з груш з лимончиком 35 1 2 з 5 - детальніше -