Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Окрошка Перші страви Російська кухня

Окрошка на молоці

( 4.8000 4 520 20 оцінок)
1883 - переглядів
45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Окрошка на молоці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Окрошка часто виходить з житнього квасу, багатого напою, популярного в Україні, або ж з мінеральної води. У цій версії використовується всіма улюблене молоко. Це рідше, але усе ж традиційно. Подавайте цей холодний суп в жаркий день і переконайтеся, окрошка на молоці нічим не поступається традиційним рецептам.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Молоко 3 скл.
  • Зелена цибуля 1/4 пуч.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Кріп 1/2 пуч.
  • Редис 150 г.
  • Ковбаса варена 150 г.
  • Огірок 2 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Яйце 4 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу підготуйте всі необхідні страві інгредієнти. А саме, вам знадобляться: картопля, свіжий огірок, молодий редис, зелень кропу і петрушки, зелена цибуля, яйця і, практично головний інгредієнт цієї страви - молоко.

Крок - 1
02

Тепер займіться безпосередньо приготуванням самої страви. Неглибокий сотейник помістіть на плиту, залийте в нього воду і доведіть до кипіння. Тепер закиньте в окріп курячі яйця і відварюйте до повної їх готовності, близько 10 хвилин.

Крок - 2
03

Потім залийте відварені яйця холодною водою (це в подальшому сприятиме кращому відділенню шкаралупи від яєць) і через деякий час акуратно очистіть їх.

Крок - 3
04

Далі помістіть на плиту невелику каструлю, покладіть в неї картоплю (можна навіть в шкірці) і відварюйте приблизно пів години. Потім злийте гарячу воду, охолодіть відварену картоплю і очистіть від шкірки.

Крок - 4
05

Тепер промийте під проточною водою огірок. Якщо овоч буде трохи гірчити, необхідно очистити його від шкірки (як в цьому випадку). Це можна зробити гострим ножем або ж спеціальною овочечисткою.

Крок - 5
06

Потім викладіть на обробну дошку очищені яйця і наріжте їх дрібними кубиками. Так само подрібніть раніше відварену картоплю.

Крок - 6
07

Далі такими ж кубиками наріжте очищений огірок і варену ковбасу (в цьому рецепті можна використовувати варені сосиски або ж навіть сардельки).

Крок - 7
08

Тепер вимийте холодною водою і звільніть від хвостиків молодий редис, а потім так само наріжте дрібними квадратами.

Крок - 8
09

Помийте проточною водою, а потім на обробній дошці дрібно наріжте зелень петрушки і кропу. Зелену цибулю так само подрібніть на обробній дошці.

Крок - 9
10

Тепер помістіть усі нарізані інгредієнти в глибоку миску, добре посоліть і за допомогою ложки ретельно все перемішайте до об'єднання всіх продуктів.

Крок - 10
11

Потім залийте вміст миски молоком. Якщо молоко високої жирності, то можете розбавити його невеликою кількістю кип'яченої води і ще раз все добре перемішайте.

Крок - 11
12

Готова окрошка на молоці повинна трохи постояти в холодному місці і просякнути, а потім швидше подавайте до столу.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Окрошка с редькой - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка с редькой 40 4 3 з 5 - детальніше -
Классическая окрошка - покроковий рецепт, фото 1 Классическая окрошка 35 6 3 з 5 - детальніше -
Окрошка на айране - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка на айране 35 4 2 з 5 - детальніше -
Окрошка на бульоне - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка на бульоне 50 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат мясной - покроковий рецепт, фото 1 Салат мясной 55 3 3 з 5 - детальніше -
Конфеты Рафаэлло - покроковий рецепт, фото 1 Конфеты Рафаэлло 60 3 3 з 5 - детальніше -
Люля кебаб на сковороде - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб на сковороде 60 6 4 з 5 - детальніше -
Салат Нисуаз - покроковий рецепт, фото 1 Салат Нисуаз 40 3 3 з 5 - детальніше -