Укр
Рус
Окрошка Перші страви Російська кухня

Окрошка на мінеральній воді

( 4.9500 4 520 20 оцінок)

2642 - переглядів
45 хвилин порцій - 6 складність - 2 з 5
Окрошка на мінеральній воді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Що може бути краще в спекотні літні дні, ніж освіжаюча окрошка на мінеральній воді з додаванням кефіру, який додасть страві легкої кислинки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Окрошка на мінеральній воді" (на 100 грам)

  • Білки6.3 гр.
  • Жири3.8 гр.
  • Вуглеводи8.1 гр.
  • Калорії98 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу потрібно відварити м'ясо (але ви можете використовувати замість м'яса шинку якщо захочете). Вимийте яловичину під проточною водою, можна взяти м'ясо на кістці або вирізку.

Крок - 1
02

Покладіть м'ясо в каструлю і залийте великою кількістю води. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте м'ясо на повільному вогні 1-2 години, періодично знімаючи піну з бульйону.

Крок - 2
03

Після закінчення часу додайте до бульйону сіль за своїм смаком, перець горошком, лавровий лист, перо зеленої цибулі, брокколі, петрушку і кріп (розрізані, кладіть гілочки). Готуйте яловичину зі спеціями і овочами ще 30 хвилин.

Крок - 3
04

Поки готується яловичина, відваріть картоплю в мундирі і яйця. Вимийте шкірку картоплин середнього розміру. Помістіть в каструлю, туди ж покладіть яйця, які також сполосніть. Залийте все водою і поставте на вогонь.

Крок - 4
05

Після закипання води варіть яйця близько 10 хвилин, щоб вони були круто. Потім вийміть в окрему ємність і залиште остигати, після чого очистіть. Картоплю ж продовжите варити до готовності, проткнув один з бульб ножем або виделкою.

Крок - 5
06

Зварене до м'якості м'ясо вийміть з бульйону на тарілку, поставте охолоджуватися. Бульйон, в якому готувалася яловичина, ви можете використовувати для приготування супу або будь-якої іншого страви.

Крок - 6
07

Тепер займіться нарізкою всіх необхідних продуктів. Редиску сполосніть під проточною водою. Зріжте листя і кореневу частину. Наріжте редиску дрібними кубиками (або нарізайте як вам більше подобається: кружечками, півкільцями, соломкою).

Крок - 7
08

Для окрошки вам знадобитися великий огірок або кілька середніх. Промийте його і витріть паперовим рушником. Наріжте огірок кубиками. Нарізані огірок і редиску покладіть в глибоку миску.

Крок - 8
09

Сполосніть зелену цибулю. Промокніть зайву вологу і дрібно наріжте. Наріжте, очищені від шкаралупи яйця невеликими кубиками. Перекладіть цибулю і яйця до нарізаних редиски та огірків в миску.

Крок - 9
10

Очистіть шкірку на відвареній картоплі. Наріжте кубиком і перекладіть в миску до решти інгредієнтів.

Крок - 10
11

Якщо яловичина вже охолола, прийшов час нарізати і її. Зніміть м'ясо з кістки. Наріжте спочатку слайсами поперек волокон, а потім вже нарізайте кубиками, пропорційними з картоплею. Нарізане м'ясо висипте в миску.

Крок - 11
12

Використовуючи дві великі ложки або лопатки, перемішайте всі інгредієнти для окрошки, що знаходяться в мисці.

Крок - 12
13

Подавайте, насипавши необхідну кількість нарізаних овочів з м'ясом в тарілку, заправте все невеликою кількістю кефіру з мінеральною водою. Додайте сметанки і солі за смаком. Смачного.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
М’ясо в духовці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо в духовці 60 3 3 з 5 - детальніше -
Зрази картопляні - покроковий рецепт, фото 1 Зрази картопляні 80 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Крем білковий з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з ваніллю 30 1 2 з 5 - детальніше -
Курячі сердечка - покроковий рецепт, фото 1 Курячі сердечка 35 4 2 з 5 - детальніше -
Кекс з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Кекс з гарбуза 65 1 3 з 5 - детальніше -