Влітку, коли на дворі стоїть спека, тобто практично не хочеться, крім як чогось холодного. Ось тут на допомогу завжди приходить окрошка - легка, прохолодна страва, але все таки ситна, тому вона завоювала велику популярність в літній період. Різновидів окрошки дуже багато, як правило, її готують на воді звичайній, мінеральній або квасі. Але я вам рекомендую приготувати цю літню першу страву на бульйоні, більш ситну і насичену. Заправок для окрошки теж різноманітність, але я б порекомендував сметану.
У сучасній кулінарії таке розмаїття рецептів, що здивувати когось складно. Це ж стосується і такої страви, як окрошка на бульйоні. Адже в якості заправки для окрошки може бути кефір, айран, мінеральна вода, а також овочевий, рибний або м'ясний бульйон. Пропонуючи вам такий варіант холодної страви, хочу нагадати, що бульйон ні в якому разі не повинен бути занадто жирним, тому використовуємо курячий. Так як деякі інгредієнти нашої страви вимагають попереднього готування, заздалегідь відварюємо картоплю в шкірці і яйця. До речі, картоплю необхідно зварити так, щоб вона не розварилася. Відварену картоплю охолоджуємо, чистимо від шкірки і нарізаємо кубиками. Складаємо в глибоку посудину.
Також чистимо від шкаралупи відварені круто яйця і теж ріжемо, як картоплю.
Тепер беремо довгий огірок, миємо, чистимо від шкірки і, нарізавши, додаємо в посудину з іншими інгредієнтами.
Ще нам знадобиться зелена цибуля і зелень кропу. Все це обполіскуємо під проточною водою і дрібно шаткуємо. Ще додаємо трохи зелені петрушки і дрібно нарізаємо редис.
Звичайно ж, жоден з варіантів окрошки не обходиться без м'ясної добавки. Але так, як ми будемо заливати окрошку м'ясним бульйоном, в якості інгредієнта візьмемо докторську ковбасу. Нарізаємо скибочками і кидаємо в ємність з підготовленими продуктами.
Злегка змішуємо і заливаємо всі інгредієнти сметаною, перемішуємо.
Після цього кладемо ще трохи міцної гірчиці і майонез, а також солимо за смаком і ще раз змішуємо. Для заливки готуємо курячий бульйон, який варимо з курячої грудки, добре проціджуємо і, охолодивши, заливаємо нашу окрошку.
Після цього відправляємо ємність з приготовленою окрошкою в холодильник на півгодини, після чого розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Свіжі овочі та ароматний бульйон настільки відмінно поєднуються між собою, що роблять страву воістину смачною і ситною.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти