Укр
Рус
Окрошка Перші страви Російська кухня

Окрошка на бульйоні

( 4.8095 4 521 21 оцінка)

2933 - переглядів
50 хвилин порцій - 6 складність - 2 з 5
Окрошка на бульйоні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Влітку, коли на дворі стоїть спека, тобто практично не хочеться, крім як чогось холодного. Ось тут на допомогу завжди приходить окрошка - легка, прохолодна страва, але все таки ситна, тому вона завоювала велику популярність в літній період. Різновидів окрошки дуже багато, як правило, її готують на воді звичайній, мінеральній або квасі. Але я вам рекомендую приготувати цю літню першу страву на бульйоні, більш ситну і насичену. Заправок для окрошки теж різноманітність, але я б порекомендував сметану.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Окрошка на бульйоні" (на 100 грам)

  • Білки3.9 гр.
  • Жири6.1 гр.
  • Вуглеводи5.5 гр.
  • Калорії99 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

У сучасній кулінарії таке розмаїття рецептів, що здивувати когось складно. Це ж стосується і такої страви, як окрошка на бульйоні. Адже в якості заправки для окрошки може бути кефір, айран, мінеральна вода, а також овочевий, рибний або м'ясний бульйон. Пропонуючи вам такий варіант холодної страви, хочу нагадати, що бульйон ні в якому разі не повинен бути занадто жирним, тому використовуємо курячий. Так як деякі інгредієнти нашої страви вимагають попереднього готування, заздалегідь відварюємо картоплю в шкірці і яйця. До речі, картоплю необхідно зварити так, щоб вона не розварилася. Відварену картоплю охолоджуємо, чистимо від шкірки і нарізаємо кубиками. Складаємо в глибоку посудину.

Крок - 1
02

Також чистимо від шкаралупи відварені круто яйця і теж ріжемо, як картоплю.

Крок - 2
03

Тепер беремо довгий огірок, миємо, чистимо від шкірки і, нарізавши, додаємо в посудину з іншими інгредієнтами.

Крок - 3
04

Ще нам знадобиться зелена цибуля і зелень кропу. Все це обполіскуємо під проточною водою і дрібно шаткуємо. Ще додаємо трохи зелені петрушки і дрібно нарізаємо редис.

Крок - 4
05

Звичайно ж, жоден з варіантів окрошки не обходиться без м'ясної добавки. Але так, як ми будемо заливати окрошку м'ясним бульйоном, в якості інгредієнта візьмемо докторську ковбасу. Нарізаємо скибочками і кидаємо в ємність з підготовленими продуктами.

Крок - 5
06

Злегка змішуємо і заливаємо всі інгредієнти сметаною, перемішуємо.

Крок - 6
07

Після цього кладемо ще трохи міцної гірчиці і майонез, а також солимо за смаком і ще раз змішуємо. Для заливки готуємо курячий бульйон, який варимо з курячої грудки, добре проціджуємо і, охолодивши, заливаємо нашу окрошку.

Крок - 7
08

Після цього відправляємо ємність з приготовленою окрошкою в холодильник на півгодини, після чого розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Свіжі овочі та ароматний бульйон настільки відмінно поєднуються між собою, що роблять страву воістину смачною і ситною.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Мімоза з сардиною - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з сардиною 30 4 3 з 5 - детальніше -
Полунична грядка - покроковий рецепт, фото 1 Полунична грядка 25 3 2 з 5 - детальніше -
Салат Тбілісі - покроковий рецепт, фото 1 Салат Тбілісі 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пшоняна каша на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Пшоняна каша на молоці 35 2 2 з 5 - детальніше -
Террін з курки з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Террін з курки з овочами 60 6 3 з 5 - детальніше -
Хворост хрусткий - покроковий рецепт, фото 1 Хворост хрусткий 60 3 3 з 5 - детальніше -