Укр
Рус
Окрошка Перші страви Російська кухня

Окрошка на айрані

( 5.0000 5 522 22 оцінки)

3751 - переглядів
35 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Окрошка на айрані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Рятуючий в спеку напій Айран чудово підійде для приготування літньої окрошки, не тільки смачної, але й корисної. Звичайно, окрошка приготована за цим рецептом, більш кисла, ніж звичайна, але зате низькокалорійна і відмінно освіжає в спекотний день.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Окрошка на айрані" (на 100 грам)

  • Білки2.5 гр.
  • Жири4.8 гр.
  • Вуглеводи2.9 гр.
  • Калорії70 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу поставте варитися картоплю в мундирі і яйця. Потім підготуйте інші продукти. Вимийте під проточною водою овочі та зелень. Очистіть зелену цибулю, зріжте з редису хвостики. Зварені картоплю і яйця очистіть.

Крок - 1
02

Коли всі інгредієнти підготовлені, починайте нарізати їх. Варену ковбасу наріжте спочатку на слайси, потім смужками, а вже потім невеликими кубиками. Варена ковбаса для окрошки може бути будь-яка: лікарська, теляча, молочна. Нарізану ковбасу покладіть в каструлю.

Крок - 2
03

Варені яйця і картоплю наріжте кубиками, приблизно як на олів'є. Нарізавши, перекладіть їх в каструлю, в якій і будуть змішуватися всі інгредієнти для окрошки.

Крок - 3
04

Свіжий огірок або огірки розріжте на кілька частин (якщо у вас довгий огірок), кожну частину на слайси, а потім на кубики. Нарізані огірки відправте в каструлю.

Крок - 4
05

Зелені гілочки свіжого кропу дрібно наріжте. Наріжте також зелену цибулю разом з білою частиною. Перекладіть нарізану зелень до решти продуктів.

Крок - 5
06

Кожну редиску розріжте на чотири частини і нарізуйте її часточками. За бажанням можете очистити редис, але коли він молодий, його шкірка м'яка і не гірчить.

Крок - 6
07

Нарізані продукти залишилося тільки заправити і додати спеції. У каструлю вилийте свіжий сік лимона, покладіть гірчицю, сметану, майонез, сіль і айран. Перемішайте всі інгредієнти ложкою до отримання однорідної маси.

Крок - 7
08

Додайте холодну чисту воду і знову перемішайте, щоб повністю розчинилася сіль. Накрийте каструлю і поставте в холодильник на 1 годину. Подавайте окрошку на айрані з білим хлібом. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -
Полунична грядка - покроковий рецепт, фото 1 Полунична грядка 25 3 2 з 5 - детальніше -
М’ясо по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по-французьки 50 3 3 з 5 - детальніше -
Вергуни - покроковий рецепт, фото 1 Вергуни 80 3 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Фондан в мікрохвильовці - покроковий рецепт, фото 1 Фондан в мікрохвильовці 45 2 2 з 5 - детальніше -
Бісквітне печиво Савоярді - покроковий рецепт, фото 1 Бісквітне печиво Савоярді 50 3 2 з 5 - детальніше -
Шашлик з курячих ніжок - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курячих ніжок 80 4 3 з 5 - детальніше -