Рятуючий в спеку напій Айран чудово підійде для приготування літньої окрошки, не тільки смачної, але й корисної. Звичайно, окрошка приготована за цим рецептом, більш кисла, ніж звичайна, але зате низькокалорійна і відмінно освіжає в спекотний день.
В першу чергу поставте варитися картоплю в мундирі і яйця. Потім підготуйте інші продукти. Вимийте під проточною водою овочі та зелень. Очистіть зелену цибулю, зріжте з редису хвостики. Зварені картоплю і яйця очистіть.
Коли всі інгредієнти підготовлені, починайте нарізати їх. Варену ковбасу наріжте спочатку на слайси, потім смужками, а вже потім невеликими кубиками. Варена ковбаса для окрошки може бути будь-яка: лікарська, теляча, молочна. Нарізану ковбасу покладіть в каструлю.
Варені яйця і картоплю наріжте кубиками, приблизно як на олів'є. Нарізавши, перекладіть їх в каструлю, в якій і будуть змішуватися всі інгредієнти для окрошки.
Свіжий огірок або огірки розріжте на кілька частин (якщо у вас довгий огірок), кожну частину на слайси, а потім на кубики. Нарізані огірки відправте в каструлю.
Зелені гілочки свіжого кропу дрібно наріжте. Наріжте також зелену цибулю разом з білою частиною. Перекладіть нарізану зелень до решти продуктів.
Кожну редиску розріжте на чотири частини і нарізуйте її часточками. За бажанням можете очистити редис, але коли він молодий, його шкірка м'яка і не гірчить.
Нарізані продукти залишилося тільки заправити і додати спеції. У каструлю вилийте свіжий сік лимона, покладіть гірчицю, сметану, майонез, сіль і айран. Перемішайте всі інгредієнти ложкою до отримання однорідної маси.
Додайте холодну чисту воду і знову перемішайте, щоб повністю розчинилася сіль. Накрийте каструлю і поставте в холодильник на 1 годину. Подавайте окрошку на айрані з білим хлібом. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти