Укр
Рус
Мариновані огірки Консервування Російська кухня

Огірки з гірчицею на зиму

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

1149 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Огірки з гірчицею на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Огірки з гірчицею на зиму - одна з найпопулярніших і найапетитніших домашніх заготовок. Пропонуємо легкий рецепт приготування найсмачніших огірків із гірчицею. Вони вийдуть ніжними та пікантними. Такі огірки можна використовувати як гарнір до м'яса та риби, закуску до алкоголю, компонент салатів та соусів тощо. Це універсальна зимова консервація, яка обов'язково має бути у кожної господині!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Огірки з гірчицею на зиму" (на 100 грам)

  • Білки0.1 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи9.9 гр.
  • Калорії45 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку займіться маринадом. Влийте в каструлю воду та оцет. Всипте туди сіль та цукор. Перемішайте інгредієнти та увімкніть вогонь.

Крок - 1
02

Коли сіль і цукор повністю розчиняються, всипте куркуму та перемішайте. Доведіть суміш до кипіння, вимкніть вогонь і залиште маринад остигати.

Крок - 2
03

Огірки вимийте, зріжте кінчики з обох боків та наріжте огірки тонкими поздовжніми слайсами. Найзручніше це робити за допомогою шатківниці.

Крок - 3
04

Частину маринаду, що остигнув, перелийте в миску і додайте туди французьку (зернову) і сарептську гірчицю. Вінчиком перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 4
05

Суміш, що вийшла, відправте в основний маринад і знову ретельно вимішайте.

Крок - 5
06

Нашатковані огірки викладіть в миску і залийте маринадом. Перемішайте продукти для рівномірного розподілу та відставте на 2 години. Потім знову вимішайте та витримайте ще 2 години.

Крок - 6
07

На дно чистих і сухих скляних банок викладіть по лавровому листі і всипте по щіпці чорного і пари горошин запашного перцю.

Крок - 7
08

Потім наповніть банки огірками та влийте маринад так, щоб він заповнив усі порожнечі. Закрийте банки кришками. Відправте заготовки в застелену натуральною тканиною каструлю, влийте теплу воду, щоб вона покривала банки до плічок, і стерилізуйте консерви на середньому вогні протягом 10 хвилин після закипання.

Крок - 8
09

Потім вимкніть вогонь, накрийте кришкою або ковдрою і залиште там банки на ніч. На наступний день перенесіть огірки з гірчицею на зиму у темне та прохолодне місце для зберігання, наприклад, у холодильник або комору. Спробувати їх можна буде вже за 3 дні. Огірки виходять чудово смачними. Обов'язково спробуйте зробити з ними бутерброди. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Курячий бульйон з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Курячий бульйон з вермішеллю 70 6 3 з 5 - детальніше -
Простий бургер - покроковий рецепт, фото 1 Простий бургер 30 2 2 з 5 - детальніше -