Огірки з гірчицею на зиму - одна з найпопулярніших і найапетитніших домашніх заготовок. Пропонуємо легкий рецепт приготування найсмачніших огірків із гірчицею. Вони вийдуть ніжними та пікантними. Такі огірки можна використовувати як гарнір до м'яса та риби, закуску до алкоголю, компонент салатів та соусів тощо. Це універсальна зимова консервація, яка обов'язково має бути у кожної господині!
Спочатку займіться маринадом. Влийте в каструлю воду та оцет. Всипте туди сіль та цукор. Перемішайте інгредієнти та увімкніть вогонь.
Коли сіль і цукор повністю розчиняються, всипте куркуму та перемішайте. Доведіть суміш до кипіння, вимкніть вогонь і залиште маринад остигати.
Огірки вимийте, зріжте кінчики з обох боків та наріжте огірки тонкими поздовжніми слайсами. Найзручніше це робити за допомогою шатківниці.
Частину маринаду, що остигнув, перелийте в миску і додайте туди французьку (зернову) і сарептську гірчицю. Вінчиком перемішайте інгредієнти до однорідності.
Суміш, що вийшла, відправте в основний маринад і знову ретельно вимішайте.
Нашатковані огірки викладіть в миску і залийте маринадом. Перемішайте продукти для рівномірного розподілу та відставте на 2 години. Потім знову вимішайте та витримайте ще 2 години.
На дно чистих і сухих скляних банок викладіть по лавровому листі і всипте по щіпці чорного і пари горошин запашного перцю.
Потім наповніть банки огірками та влийте маринад так, щоб він заповнив усі порожнечі. Закрийте банки кришками. Відправте заготовки в застелену натуральною тканиною каструлю, влийте теплу воду, щоб вона покривала банки до плічок, і стерилізуйте консерви на середньому вогні протягом 10 хвилин після закипання.
Потім вимкніть вогонь, накрийте кришкою або ковдрою і залиште там банки на ніч. На наступний день перенесіть огірки з гірчицею на зиму у темне та прохолодне місце для зберігання, наприклад, у холодильник або комору. Спробувати їх можна буде вже за 3 дні. Огірки виходять чудово смачними. Обов'язково спробуйте зробити з ними бутерброди. Смачного!
Випадкові рецепти