Наступного разу, коли ви захочете ситну (але швидку) вечерю, спробуйте приготувати нут. Сьогодні скомбінуємо деякі з улюблених ароматів в швидкому обсмаженому нуті з баклажаном: імбир, часник і цибуля для початку; трохи порошку чилі і паприки з гарам масала, обов'язково приведуть вас у захват.
У цьому рецепті краще використовувати скороварку. Засипте в чашу скороварки, заздалегідь вимочений нут, залийте продукт прохолодною водою, додайте сіль, лист лавра, чайний пакетик (використовуйте чорний чай з бергамотом), додайте трохи гвоздики, стручок чорного кардамону і накрийте ємність кришкою. Помістіть скороварку на вогонь, встановіть необхідний режим і готуйте вміст, поки не почуєте сигнал. Зніміть скороварку з вогню.
У миску помістіть заздалегідь помитий і нарізаний великими шматками баклажан, додайте в миску, попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, трохи подрібненого імбиру.
Потім засипте в миску сіль, додайте трохи червоного перцю чилі, трохи порошку кмину, додайте так само в баклажан гарам масал, засипте сухе листя пажитника, залийте все рослинною або оливковою олією і ретельно перемішайте всі інгредієнти.
Далі викладіть замаринований баклажан на застелений пергаментом або фольгою деко і рівномірно розподіліть по всій ємності. Розігрійте духовку до 180 градусів. Надішліть деко в розігріту духовку, і випікайте баклажани близько 20 хвилин. Вийміть деко з духовки і тримайте в стороні.
Нагрійте трохи рослинного або оливкового масла в сковороді, покладіть пару сухих червоних перцю чилі, трохи сушеного кмину, засипте так само очищений від лушпиння і нарізаний дрібними шматочками часник і перемішайте, смажте протягом 1 - 2 хвилин.
Потім додайте в сковорідку попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками червону цибулю і смажте до прозорості інгредієнта.
Тепер додайте вимиті і дрібно нарізані помідори, заздалегідь подрібнений зелений перець чилі і обсмажуйте, помішуючи, поки вони не стануть м'якими і м'ясистим. Томіть вміст сковорідки 3 - 5 хвилин на середньому вогні.
Додайте в сковороду трохи коріандру, сіль, засипте паприку, чайну ложку куркуми. Потім засипте трохи порошку коріандру, спецію гарам масала і добре все перемішайте, до об'єднання всіх продуктів. Варіть ще 3 - 5 хвилин на середньому вогні.
Тепер зніміть сковорідку з вогню і перенесіть тушковані овочі в блендер. Перемішайте вміст блендера, до утворення гладкого пюре.
Перекладіть утворене пюре в сковороду, відправте на вогонь і гарненько розмішайте. Потім додайте в сковороду приготований раніше нут і добре перемішайте.
Тепер додайте в сковороду запечений баклажан і знову перемішайте. Варіть близько 5-7 хвилин на середньому вогні. Готовий нут з баклажаном прикрасьте коріандром і подавайте гарячим до столу.
Випадкові рецепти