Укр
Рус
Бобові Другі страви Італійська кухня

Нут з баклажаном

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

731 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Нут з баклажаном - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Наступного разу, коли ви захочете ситну (але швидку) вечерю, спробуйте приготувати нут. Сьогодні скомбінуємо деякі з улюблених ароматів в швидкому обсмаженому нуті з баклажаном: імбир, часник і цибуля для початку; трохи порошку чилі і паприки з гарам масала, обов'язково приведуть вас у захват.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Нут з баклажаном " (на 100 грам)

  • Білки4 гр.
  • Жири5.3 гр.
  • Вуглеводи13.6 гр.
  • Калорії117 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У цьому рецепті краще використовувати скороварку. Засипте в чашу скороварки, заздалегідь вимочений нут, залийте продукт прохолодною водою, додайте сіль, лист лавра, чайний пакетик (використовуйте чорний чай з бергамотом), додайте трохи гвоздики, стручок чорного кардамону і накрийте ємність кришкою. Помістіть скороварку на вогонь, встановіть необхідний режим і готуйте вміст, поки не почуєте сигнал. Зніміть скороварку з вогню.

Крок - 1
02

У миску помістіть заздалегідь помитий і нарізаний великими шматками баклажан, додайте в миску, попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, трохи подрібненого імбиру.

Крок - 2
03

Потім засипте в миску сіль, додайте трохи червоного перцю чилі, трохи порошку кмину, додайте так само в баклажан гарам масал, засипте сухе листя пажитника, залийте все рослинною або оливковою олією і ретельно перемішайте всі інгредієнти.

Крок - 3
04

Далі викладіть замаринований баклажан на застелений пергаментом або фольгою деко і рівномірно розподіліть по всій ємності. Розігрійте духовку до 180 градусів. Надішліть деко в розігріту духовку, і випікайте баклажани близько 20 хвилин. Вийміть деко з духовки і тримайте в стороні.

Крок - 4
05

Нагрійте трохи рослинного або оливкового масла в сковороді, покладіть пару сухих червоних перцю чилі, трохи сушеного кмину, засипте так само очищений від лушпиння і нарізаний дрібними шматочками часник і перемішайте, смажте протягом 1 - 2 хвилин.

Крок - 5
06

Потім додайте в сковорідку попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками червону цибулю і смажте до прозорості інгредієнта.

Крок - 6
07

Тепер додайте вимиті і дрібно нарізані помідори, заздалегідь подрібнений зелений перець чилі і обсмажуйте, помішуючи, поки вони не стануть м'якими і м'ясистим. Томіть вміст сковорідки 3 - 5 хвилин на середньому вогні.

Крок - 7
08

Додайте в сковороду трохи коріандру, сіль, засипте паприку, чайну ложку куркуми. Потім засипте трохи порошку коріандру, спецію гарам масала і добре все перемішайте, до об'єднання всіх продуктів. Варіть ще 3 - 5 хвилин на середньому вогні.

Крок - 8
09

Тепер зніміть сковорідку з вогню і перенесіть тушковані овочі в блендер. Перемішайте вміст блендера, до утворення гладкого пюре.

Крок - 9
10

Перекладіть утворене пюре в сковороду, відправте на вогонь і гарненько розмішайте. Потім додайте в сковороду приготований раніше нут і добре перемішайте.

Крок - 10
11

Тепер додайте в сковороду запечений баклажан і знову перемішайте. Варіть близько 5-7 хвилин на середньому вогні. Готовий нут з баклажаном прикрасьте коріандром і подавайте гарячим до столу.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Ролли з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Ролли з сьомгою 75 4 4 з 5 - детальніше -
Суп з кльоцками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з кльоцками 140 5 4 з 5 - детальніше -