Ця домашня нутелла - особливий рецепт для всіх любителів шоколаду в світі. Вам потрібно всього лише кілька основних інгредієнтів, щоб навчитися готувати смачну нутеллу в домашніх умовах. З цією домашньою версією шоколадно-горіхового спреда ви можете контролювати солодкість самі.
В першу чергу розігрійте духовку до 175 градусів. Розкладіть акуратно горіхи в один шар на великому деку. Надішліть деко в розігріту духовку і підсмажте горіхи, помішуючи, близько 7-8 хвилин, поки вони злегка не підрум'яняться, а лушпиння не вздується.
Оберніть підсмажені горіхи в кухонний рушник і енергійно потріть, щоб видалити якомога більше лушпиння. Залиште горіхи, щоб вони повністю охололи.
На обробній дошці за допомогою гострого ножа подрібніть темний шоколад на невеликі шматочки. Засипте подрібнений шоколад в глибоку миску і розтопіть його в мікрохвильовій печі або на паровій бані. Відставте утворену шоколадну масу в сторону і дайте трохи охолонути.
Помістіть горіхи в кухонний комбайн і подрібніть їх на високій швидкості до утворення пасти. Додайте в чашу комбайна, продовжуючи збивати, оливкову олію (найкращим варіантом для цього рецепта є масло з фундука, якщо ви не можете знайти його, то замініть маслом каноли або будь-яким рослинним), засипте цукор, какао-порошок, ваніль і сіль і продовжуйте все активно перемішувати, поки суміш не стане настільки гладкою, наскільки це можливо.
Додайте так само в кухонний комбайн, раніше розтоплений шоколад і збивайте до тих пір, поки що утворилася суміш не змішається і не стане однорідною.
Процідіть підготовлену суміш через дрібне сито, щоб видалити залишені шматочки лісового горіха (необов'язково). Перелийте приготовлену нутеллу в банку або будь-який інший контейнер. Зберігайте цей шоколадно-горіховий спред в герметичному контейнері при кімнатній температурі до 2 тижнів. Нутелла добре підходить в якості начинки для випічки або як намазка для солодкого бутерброда.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти