Приготування нутелли з арахісом займає всього кілька хвилин. Нею можна намазувати тости на сніданок до чаю або застосувати в приготуванні торта.
В першу чергу необхідно підготувати арахіс. Сполосніть арахіс під проточною водою. Потім викладіть на деко рівномірним шаром і поставте в духовку, розігріту до температури 100 градусів, щоб він підсмажився. Сушіть приблизно 20 хвилин, витягуючи кожні 5 хвилин деко, щоб перемішати арахіс, таким чином, він рівномірно прожариться. Сухий арахіс вийміть з духовки і дайте повністю охолонути.
Тепер з горіхів необхідно зняти непотрібне вам коричневе лушпиння. Висипте їх на вафельний рушник. Загорніть края рушника до центру, і масажними рухами потріть арахіс. З добре підсмаженого арахісу лушпиння знімається дуже легко.
Просійте горіхи через шумовку з великими отворами, щоб позбутися від лушпиння (шумівка для витягування продуктів з киплячої води або масла). Якщо у вас немає такої шумівки, можна просто вибрати горіхи руками.
Очищений від лушпиння арахіс, висипте в чашу блендера. Додайте до нього сіль. Закрийте чашу кришкою і подрібніть горіхи на високій швидкості, протягом 15 секунд або поки вони не перетворяться на крихту. Відкрийте блендер і додайте до арахісової крихти какао-порошок.
Потім насипте пальмовий цукор або його ще називають «джаггер», він додасть нутеллі солодкуватий унікальний відтінок. Якщо цукор у вигляді плиток, натріть його на тертці або трохи подрібніть іншим способом (не додавайте в даний рецепт звичайний цукор - він повністю не розчиниться і буде хрустіти на зубах).
Далі додайте кокосове масло і ванільний екстракт. Закрийте чашу блендера і перемішайте всі інгредієнти протягом 30 секунд. Маса вийшла добре подрібненою і схожою на крем.
Перекладіть нутеллу з арахісом в скляну, що щільно закривається ємність. Такий десерт можна зберігати в холодильнику близько 2-х місяців, щоб уникнути появи цвілі. Насолоджуйтесь солодкою нутеллою з арахісом, намазав її на хліб або тост. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти