Нутелла - улюблені ласощі всіх дітей. Її можна приготувати вдома, тільки з додаванням натуральних інгредієнтів. Пропонуємо незвичайний рецепт нутелли без молока, але на основі фундука. Приготована шоколадно-горіхова паста своїми руками набагато смачніше.
Спочатку підготуйте фундук. Якщо у вас він не очищений, зніміть шкаралупу. Як правило, на горіхах завжди є коричнева плівка, яку бажано видалити. Є один із способів це зробити: залийте горіхи окропом на 10 хвилин (не варіть). Потім злийте воду, а горішки викладіть на рушник і легко зніміть плівку. Кількість горіхів в інгредієнтах зазначено в очищеному вигляді.
Поставте на плиту сковороду бажано з товстим дном. Розігрійте на невеликому вогні. Висипте в неї фундук, ніякого масла і жиру додавати не потрібно. Обсмажте, щоб трохи підсушити горіхи, постійно помішуючи, а в кінці додайте вогню, щоб горіхи добре загострилися, і на них з'явилася рум'яна кірочка. Потім пересипте горіхи в окрему ємність і дайте охолонути до кімнатної температури.
Потім фундук необхідно подрібніть. Пересипте його в чашу блендера або можете це зробити в кавомолці. Перебивайте до отримання дуже дрібної крихти або навіть пудри. Маса виходить трохи вологою.
Зніміть з боків блендера лопаткою налиплу крихту фундука. Додайте до перетертих горіхів какао-порошок. Потім висипте цукрову пудру і трошки посоліть. Наступним влийте до сухих інгредієнтів ванільний екстракт.
І останнім додайте рослинне масло, можете додати оливкове, на ваш вибір. Акуратно перемішайте рідкі і сухі інгредієнти лопаткою в чаші блендера. Потім включіть блендер і знову все перебийте в однорідну, гладку і блискучу масу.
Перекладіть готову нутеллу без молока в скляний посуд, яка має щільно закриваючуся кришку. Зберігайте в холодильнику. Подавайте нутеллу до чаю, намазав на шматочки хліба або підсмажені тости. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти