Нут - це добре відома арабська страва, яку їдять на сніданок або як закуску. Основними інгредієнтами даної страви є нут і тонкий арабський лаваш, розбитий на дрібні шматочки і обсмажений. Є різні варіанти приготування нуту, сьогодні покажемо вам рецепт з м'ясним фаршем. Вегетаріанці можуть приготувати його навіть без м'яса.
Перш ніж готувати цю страву, вам потрібно обов'язково вимочити сушений нут за день до цього в холодній або теплій воді. Якщо ви помітили, що вода буде вбиратися, просто додайте її ще.
Добре вимочений нут засипте в каструлю з водою, відправте на плиту і доведіть до кипіння. Якщо буде утворюватися піна, зніміть її. Додайте так само в каструлю з нутом трохи солі, мелений тмин і свіжовичавлений лимонний сік. Готуйте вміст каструлі на слабкому вогні, поки нут не стане м'яким. Якщо ви будете використовувати консервований нут, просто розігрійте його разом з водою з банки і спеціями в каструлі. При необхідності додайте трохи води.
Потім помістіть велику сковорідку з рослинним маслом на плиту і добре розігрійте. Поки масло нагрівається, візьміть тонкі арабські коржі (або лаваш) і розірвіть їх на дрібні шматочки. Надішліть шматочки коржів в гарячу сковорідку. Смажте їх в гарячому маслі, поки коржі не стануть темно-коричневими (дуже швидко!). А потім відкладіть в миску до подальшого використання.
Займіться приготуванням йогуртового соусу. Для цього відправте йогурт в миску і розмішайте до однорідного стану.
Тепер до йогурту додайте очищені і віджаті зубчики часнику, трохи солі, соус тахині і залийте холодну воду. Найкраще розмішайте його кухонним вінчиком.
Тепер знову помістіть на плиту сковороду і обсмажте в ній м'ясний фарш, добре посоліть і приправивши спеціями. Обсмажений фарш перекладіть на тарілку і відставте в сторону.
Далі розтопіть кубик вершкового масла на сковороді. У той же час помістіть розірваний на шматки арабський корж в якості першого шару в форму для запікання. Потім полийте розтоплене масло на шматочки сирого коржу.
Потім покладіть шар раніше відвареного нуту, рівномірно розподіливши по коржу з маслом, додавши води з каструлі. Рекомендуємо залишити трохи нуту для прикраси.
Потім розмажте весь підготовлений йогуртовий соус по нутовий шар. Після цього йде весь фарш і, нарешті, шар раніше обсмажені шматочки коржів.
Для оздоблення обсмажте на невеликій кількості олії кедрові горіхи до коричневого відтінку. Прикрасьте страву горіхами, залишеним нутом, подрібненою петрушкою і паприкою на вершині. Подавайте негайно.
Випадкові рецепти