Укр
Рус
Бобові Другі страви Корейська кухня

Нут

( 4.8571 4 521 21 оцінка)

2909 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Нут - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Корейська кухня, Українська кухня, Арабська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Нут - це добре відома арабська страва, яку їдять на сніданок або як закуску. Основними інгредієнтами даної страви є нут і тонкий арабський лаваш, розбитий на дрібні шматочки і обсмажений. Є різні варіанти приготування нуту, сьогодні покажемо вам рецепт з м'ясним фаршем. Вегетаріанці можуть приготувати його навіть без м'яса.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Нут" (на 100 грам)

  • Білки9.6 гр.
  • Жири15.2 гр.
  • Вуглеводи28 гр.
  • Калорії291 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перш ніж готувати цю страву, вам потрібно обов'язково вимочити сушений нут за день до цього в холодній або теплій воді. Якщо ви помітили, що вода буде вбиратися, просто додайте її ще.

Крок - 1
02

Добре вимочений нут засипте в каструлю з водою, відправте на плиту і доведіть до кипіння. Якщо буде утворюватися піна, зніміть її. Додайте так само в каструлю з нутом трохи солі, мелений тмин і свіжовичавлений лимонний сік. Готуйте вміст каструлі на слабкому вогні, поки нут не стане м'яким. Якщо ви будете використовувати консервований нут, просто розігрійте його разом з водою з банки і спеціями в каструлі. При необхідності додайте трохи води.

Крок - 2
03

Потім помістіть велику сковорідку з рослинним маслом на плиту і добре розігрійте. Поки масло нагрівається, візьміть тонкі арабські коржі (або лаваш) і розірвіть їх на дрібні шматочки. Надішліть шматочки коржів в гарячу сковорідку. Смажте їх в гарячому маслі, поки коржі не стануть темно-коричневими (дуже швидко!). А потім відкладіть в миску до подальшого використання.

Крок - 3
04

Займіться приготуванням йогуртового соусу. Для цього відправте йогурт в миску і розмішайте до однорідного стану.

Крок - 4
05

Тепер до йогурту додайте очищені і віджаті зубчики часнику, трохи солі, соус тахині і залийте холодну воду. Найкраще розмішайте його кухонним вінчиком.

Крок - 5
06

Тепер знову помістіть на плиту сковороду і обсмажте в ній м'ясний фарш, добре посоліть і приправивши спеціями. Обсмажений фарш перекладіть на тарілку і відставте в сторону.

Крок - 6
07

Далі розтопіть кубик вершкового масла на сковороді. У той же час помістіть розірваний на шматки арабський корж в якості першого шару в форму для запікання. Потім полийте розтоплене масло на шматочки сирого коржу.

Крок - 7
08

Потім покладіть шар раніше відвареного нуту, рівномірно розподіливши по коржу з маслом, додавши води з каструлі. Рекомендуємо залишити трохи нуту для прикраси.

Крок - 8
09

Потім розмажте весь підготовлений йогуртовий соус по нутовий шар. Після цього йде весь фарш і, нарешті, шар раніше обсмажені шматочки коржів.

Крок - 9
10

Для оздоблення обсмажте на невеликій кількості олії кедрові горіхи до коричневого відтінку. Прикрасьте страву горіхами, залишеним нутом, подрібненою петрушкою і паприкою на вершині. Подавайте негайно.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Цибулевий пиріг - покроковий рецепт, фото 1 Цибулевий пиріг 70 4 3 з 5 - детальніше -
Суп з пельменями - покроковий рецепт, фото 1 Суп з пельменями 70 4 3 з 5 - детальніше -