Ви любите відомі шоколадні батончики, наповнені неймовірним солодким лакомством? Думаю, таких знайдеться багато. А всім відомо, що ця сама начинка, не що інше, як нуга. До речі, це не просто доповнення до кондитерських виробів, це - просто чудове лакомство з горіхами. Якщо говорити про те, як часто ми бачимо цю солодкість в магазинах, то це дійсно так, але головне не в цьому. Нугу можна сміливо приготувати в домашніх умовах, причому рецептів існує безліч. Так що наш рецепт вам обов'язково стане в нагоді, щоб побалувати нугой своїх домочадців, особливо дітей.
Про такі солодощі, як нуга можна писати і розповідати нескінченно, але краще все просто спробувати. Головним в процесі приготування східної солодощі є не складність, а важливість суворого співвідношення всіх пропорцій. Тобто, якщо зробити все правильно, лакомство буде шалено смачним і звісно, більш реальним, ніж куплене в магазині. Перш за все ставимо на плиту каструлю з антипригарним покриттям і засипаємо в неї цукор. Потім вливаємо воду і додаємо трохи рожевої води.
Тримаємо каструлю на середньому вогні і розмішуємо, поки цукор повністю не розчиниться у воді. Потім додаємо глюкозу і ретельно перемішуємо, поки глюкоза не розчиниться у воді, стежачи за тим, щоб температура залишалася низькою.
Продовжуємо помішувати, поки маса стане такою, що взявши рідину між двома пальцями, вона злипалася і розтягувалася в нитку. Тепер зменшуємо температуру до мінімуму і залишаємо каструлю на слабкому вогні.
Тим часом в окремому посуді збиваємо яєчні білки за допомогою електричного міксера, поки вони не стануть повністю білими і пишними. Консистенція повинна бути така, щоб білки не випадали з посудини при перевертанні.
Потім в посудину зі збитими білками вливаємо невелику кількість звареної цукрової суміші і знову збиваємо міксером, поки інгредієнти повністю не змішаються і не стануть білою масою.
Після цього білкову масу додаємо в каструлю, яка містить розчин цукру і глюкози, змішуємо з допомогою електричного міксера прямо на плиті, щоб біла маса варилася на повільному вогні.
Потім, використовуючи кулінарну лопатку, перемішуємо вміст каструлі продовжуємо готувати, перемішуючи, поки біла маса не стане густою. Цей процес може зайняти від 1 до 2,5 години, головне стежити, щоб не підгоріло.
У зовсім густу масу, злегка помішуючи, додаємо фісташки, перемішуємо і знімаємо з вогню.
У глибоку форму просіюємо борошно, щоб покрилося дно і виливаємо в неї зварену масу. Даємо їй охолонути протягом декількох хвилин, потім просіваємо борошно зверху, накриваємо форму кришкою і переносимо в холодильник.
Ми залишаємо в холодильнику на 4-5 годин. Після закінчення цього часу використовуючи ніж, відокремлюємо застиглу масу зі стінок форми і легко вивертаємо на чисту поверхню. Розрізаємо готову нугу на рівні частини і кожен окремий шматочок посипаємо борошном. Зберігати приготовлену солодкість краще в холодильнику.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти