Укр
Рус
Нуга Десерти Французька кухня

Нуга

( 5.0000 5 522 22 оцінки)

3197 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Нуга - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

опис

Ви любите відомі шоколадні батончики, наповнені неймовірним солодким лакомством? Думаю, таких знайдеться багато. А всім відомо, що ця сама начинка, не що інше, як нуга. До речі, це не просто доповнення до кондитерських виробів, це - просто чудове лакомство з горіхами. Якщо говорити про те, як часто ми бачимо цю солодкість в магазинах, то це дійсно так, але головне не в цьому. Нугу можна сміливо приготувати в домашніх умовах, причому рецептів існує безліч. Так що наш рецепт вам обов'язково стане в нагоді, щоб побалувати нугой своїх домочадців, особливо дітей.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Нуга" (на 100 грам)

  • Білки4.3 гр.
  • Жири8.8 гр.
  • Вуглеводи58.2 гр.
  • Калорії328 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Про такі солодощі, як нуга можна писати і розповідати нескінченно, але краще все просто спробувати. Головним в процесі приготування східної солодощі є не складність, а важливість суворого співвідношення всіх пропорцій. Тобто, якщо зробити все правильно, лакомство буде шалено смачним і звісно, більш реальним, ніж куплене в магазині. Перш за все ставимо на плиту каструлю з антипригарним покриттям і засипаємо в неї цукор. Потім вливаємо воду і додаємо трохи рожевої води.

Крок - 1
02

Тримаємо каструлю на середньому вогні і розмішуємо, поки цукор повністю не розчиниться у воді. Потім додаємо глюкозу і ретельно перемішуємо, поки глюкоза не розчиниться у воді, стежачи за тим, щоб температура залишалася низькою.

Крок - 2
03

Продовжуємо помішувати, поки маса стане такою, що взявши рідину між двома пальцями, вона злипалася і розтягувалася в нитку. Тепер зменшуємо температуру до мінімуму і залишаємо каструлю на слабкому вогні.

Крок - 3
04

Тим часом в окремому посуді збиваємо яєчні білки за допомогою електричного міксера, поки вони не стануть повністю білими і пишними. Консистенція повинна бути така, щоб білки не випадали з посудини при перевертанні.

Крок - 4
05

Потім в посудину зі збитими білками вливаємо невелику кількість звареної цукрової суміші і знову збиваємо міксером, поки інгредієнти повністю не змішаються і не стануть білою масою.

Крок - 5
06

Після цього білкову масу додаємо в каструлю, яка містить розчин цукру і глюкози, змішуємо з допомогою електричного міксера прямо на плиті, щоб біла маса варилася на повільному вогні.

Крок - 6
07

Потім, використовуючи кулінарну лопатку, перемішуємо вміст каструлі продовжуємо готувати, перемішуючи, поки біла маса не стане густою. Цей процес може зайняти від 1 до 2,5 години, головне стежити, щоб не підгоріло.

Крок - 7
08

У зовсім густу масу, злегка помішуючи, додаємо фісташки, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Крок - 8
09

У глибоку форму просіюємо борошно, щоб покрилося дно і виливаємо в неї зварену масу. Даємо їй охолонути протягом декількох хвилин, потім просіваємо борошно зверху, накриваємо форму кришкою і переносимо в холодильник.

Крок - 9
10

Ми залишаємо в холодильнику на 4-5 годин. Після закінчення цього часу використовуючи ніж, відокремлюємо застиглу масу зі стінок форми і легко вивертаємо на чисту поверхню. Розрізаємо готову нугу на рівні частини і кожен окремий шматочок посипаємо борошном. Зберігати приготовлену солодкість краще в холодильнику.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -
Куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка 30 2 3 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти