Укр
Рус
Нуга Десерти Французька кухня

Нуга з горіхами

( 4.6250 4 58 8 оцінок)

1279 - переглядів
50 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Нуга з горіхами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Пропонуємо приготувати нугу за спрощеним і нескладним рецептом з різними видами шоколаду, нутелою і фундуком. Якщо ви зважитеся приготувати ці ласощі до святкового столу, то будьте впевнені - страва підкорить не тільки ваших близьких, а й усіх присутніх за цим столом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Нуга з горіхами" (на 100 грам)

  • Білки6.8 гр.
  • Жири36.4 гр.
  • Вуглеводи48.9 гр.
  • Калорії564 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку давайте підготуємо шоколадну основу для нуги. В окрему термостійку чисту миску розламайте плитки темного шоколаду на невеликі шматочки. Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

Крок - 1
02

Частину розтопленого шоколаду вилийте в прямокутну металеву форму для випічки кексів або хліба. Нахиляючи форму в різні боки, розподіліть розтоплений шоколад не тільки по дну, а й по стінках форми.

Крок - 2
03

Надішліть в холодильник на пару хвилин, дайте трохи застигнути шоколаду. Можете спробувати нанести на бортики форми стікаючий шоколад лопаткою. Повторіть процедуру кілька разів. Постарайтеся розподілити шоколад більш-менш однаковим шаром з усіх боків. Потім поставте форму в холодильник, щоб шоколад добре застиг.

Крок - 3
04

Тепер займіться приготуванням самої нуги. У різні невеликі ємності розламайте або розріжте ножем білий і молочний шоколад. Окремо розтопіть в мікрохвильовій печі кожен з шоколаду і розмішайте до однорідного стану.

Крок - 4
05

Підготуйте ще одну чисту ємність, побільше. Вилийте в неї білий розтоплений шоколад, потім молочний розтоплений шоколад. У ємність з двома шоколадоами додайте нутеллу.

Крок - 5
06

Яка ж нуга без горіхів? Добре підсушіть фундук в духовці, він стане більш ароматним. Постарайтеся зняти з горіхів коричневе лушпиння. Фундук повинен бути хрустким. Висипаючи горіхи в ємність з двома видами шоколаду і нутелою. Перемішайте лопаткою, поки маса не стане однорідною.

Крок - 6
07

Вийміть з холодильника прямокутну форму, в якій вже повинен застигнути шоколад. Готову горіхово-шоколадну масу вилийте в форму і розрівняйте.

Крок - 7
08

На поверхню горіхово-шоколадної маси вилийте частину темного шоколаду, який залишали на початку приготування. (Якщо він трохи застиг, поставте його на кілька секунд в мікрохвильовку.) Розподіліть його рівномірним шаром по всій поверхні. Поставте форму з нугою в холодильник на 3-6 годин, щоб вона повністю застигла.

Крок - 8
09

Застиглу нугу з горіхами акуратно вийміть з форми і наріжте на шматочки. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Кебаб - покроковий рецепт, фото 1 Кебаб 60 4 3 з 5 - детальніше -
Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Холодець м’ясний 100 4 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти