Пропонуємо приготувати нугу за спрощеним і нескладним рецептом з різними видами шоколаду, нутелою і фундуком. Якщо ви зважитеся приготувати ці ласощі до святкового столу, то будьте впевнені - страва підкорить не тільки ваших близьких, а й усіх присутніх за цим столом.
Спочатку давайте підготуємо шоколадну основу для нуги. В окрему термостійку чисту миску розламайте плитки темного шоколаду на невеликі шматочки. Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Частину розтопленого шоколаду вилийте в прямокутну металеву форму для випічки кексів або хліба. Нахиляючи форму в різні боки, розподіліть розтоплений шоколад не тільки по дну, а й по стінках форми.
Надішліть в холодильник на пару хвилин, дайте трохи застигнути шоколаду. Можете спробувати нанести на бортики форми стікаючий шоколад лопаткою. Повторіть процедуру кілька разів. Постарайтеся розподілити шоколад більш-менш однаковим шаром з усіх боків. Потім поставте форму в холодильник, щоб шоколад добре застиг.
Тепер займіться приготуванням самої нуги. У різні невеликі ємності розламайте або розріжте ножем білий і молочний шоколад. Окремо розтопіть в мікрохвильовій печі кожен з шоколаду і розмішайте до однорідного стану.
Підготуйте ще одну чисту ємність, побільше. Вилийте в неї білий розтоплений шоколад, потім молочний розтоплений шоколад. У ємність з двома шоколадоами додайте нутеллу.
Яка ж нуга без горіхів? Добре підсушіть фундук в духовці, він стане більш ароматним. Постарайтеся зняти з горіхів коричневе лушпиння. Фундук повинен бути хрустким. Висипаючи горіхи в ємність з двома видами шоколаду і нутелою. Перемішайте лопаткою, поки маса не стане однорідною.
Вийміть з холодильника прямокутну форму, в якій вже повинен застигнути шоколад. Готову горіхово-шоколадну масу вилийте в форму і розрівняйте.
На поверхню горіхово-шоколадної маси вилийте частину темного шоколаду, який залишали на початку приготування. (Якщо він трохи застиг, поставте його на кілька секунд в мікрохвильовку.) Розподіліть його рівномірним шаром по всій поверхні. Поставте форму з нугою в холодильник на 3-6 годин, щоб вона повністю застигла.
Застиглу нугу з горіхами акуратно вийміть з форми і наріжте на шматочки. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти