Укр
Рус
Нуга Десерти Французька кухня

Нуга рецепт в домашніх умовах

( 4.7500 4 58 8 оцінок)

1888 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Нуга рецепт в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Зазвичай до свята завжди хочеться придбати якісь незвичайні солодощі, та в принципі, і для звичайного чаювання вони не завадять. І ось ідеальним експериментом для цього може бути рецепт нуги, смачного і всіма улюблених лакомства. Тим більше, що важкодоступних інгредієнтів для цього не потрібно, і нуга в домашніх умовах вийде досить смачною і приємною. Головне, якісні горіхи, що є головним інгредієнтом в цих ласощах, трохи терпіння і часу, і смачна, поживна встрава у вас на столі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Нуга рецепт в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки5 гр.
  • Жири10.1 гр.
  • Вуглеводи54.5 гр.
  • Калорії336 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Давайте для початку підготуємо необхідні інгредієнти і форму. Загорніть деко з високими бортиками розміром приблизно 20 * 27 сантиметрів харчовою плівкою. На його дно покладіть лист рисового паперу (другий потрібен буде для того, щоб все накрити).

Крок - 1
02

Зніміть цедру з одного лимона, за допомогою дрібної терки. Акуратно знімайте тільки верхній, тонкий жовтий шар, не зачіпаючи білої частини шкірки - вона може дати гіркоту. Помістіть її в окрему невелику ємність.

Крок - 2
03

Якщо у вас мигдаль і фісташки неочищені, позбудьтеся спочатку від шкаралупи. Потім з горіхів бажано зняти і шкірку. Покладіть горіхи в термостійку миску. Залийте їх окропом і залиште на 10 хвилин. Потім злийте гарячу воду і залийте горіхи крижаною водою на 5 хвилин. Викладіть ядра на паперовий рушник.

Крок - 3
04

Тепер візьміть один горішок і притисніть великим і вказівним пальцем з двох сторін - ядро ​​легко вискочить з шкірки. Просушіть очищені горіхи в духовці, перекладіть в окрему миску і дайте охолонути перед використанням.

Крок - 4
05

Розділіть яйця на жовток і білок. За рецептом необхідний тільки білок, жовток можна застосувати для приготування іншої страви. Покладіть білки в окрему глибоку миску.

Крок - 5
06

У каструлю з товстим дном вилийте мед. Додайте до нього більшу частину цукру. Поставте каструлю на слабкий вогонь і готуйте, постійно помішуючи лопаткою, близько 30 хвилин.

Крок - 6
07

Через 30 хвилин вимкніть вогонь і збийте білки кімнатної температури, додавши в них дрібку солі, до утворення густої білої піни.

Крок - 7
08

Додайте в медову масу невеликими порціями збиті яєчні білки, добре перемішуючи всі компоненти вінчиком. Знову встановіть каструлю на плиту і готуйте на слабкому вогні ще 40 хвилин, постійно помішуючи.

Крок - 8
09

За 5 хвилин до закінчення варіння нуги, додайте в неї ванільний екстракт і цедру лимона. Перемішайте. Потім висипте мигдаль і фісташки. Добре перемішайте інгредієнти і зніміть з плити.

Крок - 9
10

Викладіть масу на деко. Розрівняйте поверхню лопаткою. Накрийте нугу зверху другим рисовим листом. Потім застеліть всю поверхню харчовою плівкою і добре натисніть на нугу руками або використовуйте плоский предмет, щоб рисовий лист добре приклеївся. Зніміть харчову плівку і дайте нузі повністю охолонути.

Крок - 10
11

Остигнулу нугу, викладіть на обробну поверхню. Зніміть з неї плівку і наріжте нугу на шматочки будь-якого розміру. Смачного.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -
Пшенична каша - покроковий рецепт, фото 1 Пшенична каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Перець фарширований сиром - покроковий рецепт, фото 1 Перець фарширований сиром 65 6 3 з 5 - детальніше -
Рогалики на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики на сметані 50 3 3 з 5 - детальніше -
Бісквіт класичний в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Бісквіт класичний в духовці 75 4 3 з 5 - детальніше -
Курячий суп по-домашньому - покроковий рецепт, фото 1 Курячий суп по-домашньому 65 6 3 з 5 - детальніше -