Ось як тільки ми потрапляємо в кондитерський відділ будь-якого магазину і бачимо достаток всіляких ласощів, відразу ж виникає думка про те, що все це готується по складним технологіям, та ще й з використанням недоступних інгредієнтів. Але, варто тільки захотіти і може виявитися, що і ви здатні самостійно приготувати ту чи іншу солодкість. Якщо ви ласун або у вас є члени сім'ї, які просто обожнюють солодке, можу порекомендувати як дітям, так і дорослим просто приголомшливе лакомство. Нуга, приготована на власній кухні - ось що може послужити не тільки відмінним десертом до чаю, але і чудовою добавкою до випічки. До того ж, нугу запросто можна перетворити в цукерки.
Щоб вам було простіше готувати нугу, підготуйте і відміряйте по вазі відразу всі продукти, а вже потім приступайте до приготування. Поставте на плиту велику каструлю. Висипаючи в неї цукровий пісок в повному обсязі.
Потім до цукру вилийте кукурудзяний сироп. Так як сироп буває світлий і темний, використовуйте в даному рецепті той, який у вас є. Різниця кольору сиропу не вплине на кінцевий результат. Додавання кукурудзяного сиропу в десерти надає їх текстурі кремову гладкість і підсилює аромат. Перемішайте сироп з цукром лопаткою. Увімкніть повільний вогонь готуйте, періодично перемішуючи масу близько 10 хвилин, поки повністю не розчиняться крупинки цукру, а маса стане густішою. Готовий цукровий сироп зніміть з плити і відставте в сторону, щоб він трохи охолов.
У глибоку миску покладіть відокремлені яєчні білки кімнатної температури. Не варто використовувати холодні білки, так як пізніше в них буде вливатися гарячий солодкий сироп, і щоб від перепаду температур не зіпсувати тісто.
До яєчних білків додайте трохи солі. Використовуючи міксер, збийте білки з сіллю. Збивайте, поки білки не почнуть утворювати стійкі піки.
Коли вже будуть збиті білки, починайте потроху, тонкою цівкою додавати до них кукурудзяний сироп з цукром, продовжуючи збивати міксером. Змішайте все в однорідну масу.
Тепер в густу, солодку білково-цукрову масу необхідно додати сушений, очищений від коричневої плівки арахіс. Якщо вам не вдалося купити такий арахіс, підсушіть сирим в духовці протягом 15 хвилин, періодично перемішуючи. З сухого арахісу зніміть коричневе лушпиння, це не складе великих труднощів. Перемішайте масу з арахісом, щоб всі горіхи були покриті солодкою масою.
Підготуйте квадратну форму для випічки. Застеліть її харчовою плівкою і посипте кукурудзяним крохмалем. Вилийте горіхову масу в форму і вирівняйте поверхню. Дайте охолонути протягом 6 годин.
Через 6 годин, застиглу нугу акуратно перекладіть на обробну дошку. Рясно присипте цукровою пудрою. Розріжте нугу на шматочки пріоритетним для вас розміром і насолоджуйтеся. Приємного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти