Укр
Рус
Нуга Десерти Французька кухня

Нуга рецепт по Держстандарту

( 4.5000 4 58 8 оцінок)

1720 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Нуга рецепт по Держстандарту - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Ось як тільки ми потрапляємо в кондитерський відділ будь-якого магазину і бачимо достаток всіляких ласощів, відразу ж виникає думка про те, що все це готується по складним технологіям, та ще й з використанням недоступних інгредієнтів. Але, варто тільки захотіти і може виявитися, що і ви здатні самостійно приготувати ту чи іншу солодкість. Якщо ви ласун або у вас є члени сім'ї, які просто обожнюють солодке, можу порекомендувати як дітям, так і дорослим просто приголомшливе лакомство. Нуга, приготована на власній кухні - ось що може послужити не тільки відмінним десертом до чаю, але і чудовою добавкою до випічки. До того ж, нугу запросто можна перетворити в цукерки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Нуга рецепт по Держстандарту" (на 100 грам)

  • Білки10.4 гр.
  • Жири17.1 гр.
  • Вуглеводи53.8 гр.
  • Калорії438 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб вам було простіше готувати нугу, підготуйте і відміряйте по вазі відразу всі продукти, а вже потім приступайте до приготування. Поставте на плиту велику каструлю. Висипаючи в неї цукровий пісок в повному обсязі.

Крок - 1
02

Потім до цукру вилийте кукурудзяний сироп. Так як сироп буває світлий і темний, використовуйте в даному рецепті той, який у вас є. Різниця кольору сиропу не вплине на кінцевий результат. Додавання кукурудзяного сиропу в десерти надає їх текстурі кремову гладкість і підсилює аромат. Перемішайте сироп з цукром лопаткою. Увімкніть повільний вогонь готуйте, періодично перемішуючи масу близько 10 хвилин, поки повністю не розчиняться крупинки цукру, а маса стане густішою. Готовий цукровий сироп зніміть з плити і відставте в сторону, щоб він трохи охолов.

Крок - 2
03

У глибоку миску покладіть відокремлені яєчні білки кімнатної температури. Не варто використовувати холодні білки, так як пізніше в них буде вливатися гарячий солодкий сироп, і щоб від перепаду температур не зіпсувати тісто.

Крок - 3
04

До яєчних білків додайте трохи солі. Використовуючи міксер, збийте білки з сіллю. Збивайте, поки білки не почнуть утворювати стійкі піки.

Крок - 4
05

Коли вже будуть збиті білки, починайте потроху, тонкою цівкою додавати до них кукурудзяний сироп з цукром, продовжуючи збивати міксером. Змішайте все в однорідну масу.

Крок - 5
06

Тепер в густу, солодку білково-цукрову масу необхідно додати сушений, очищений від коричневої плівки арахіс. Якщо вам не вдалося купити такий арахіс, підсушіть сирим в духовці протягом 15 хвилин, періодично перемішуючи. З сухого арахісу зніміть коричневе лушпиння, це не складе великих труднощів. Перемішайте масу з арахісом, щоб всі горіхи були покриті солодкою масою.

Крок - 6
07

Підготуйте квадратну форму для випічки. Застеліть її харчовою плівкою і посипте кукурудзяним крохмалем. Вилийте горіхову масу в форму і вирівняйте поверхню. Дайте охолонути протягом 6 годин.

Крок - 7
08

Через 6 годин, застиглу нугу акуратно перекладіть на обробну дошку. Рясно присипте цукровою пудрою. Розріжте нугу на шматочки пріоритетним для вас розміром і насолоджуйтеся. Приємного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Гречана каша - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша 40 6 2 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шніцель - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель 50 3 3 з 5 - детальніше -
Бульйон з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон з баранини 200 5 2 з 5 - детальніше -
Пряники на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Пряники на молоці 65 3 3 з 5 - детальніше -