Солодкі ласощі, що не просто смачний десерт, але ще і складова багатьох кондитерських виробів, не що інше, як нуга. Це виріб, вважається східною солодкістю, дуже популярно в Іспанії, Італії, а також і у нас. Адже, хто зможе відмовитися від ласощів, що складається з різноманітних горіхів і меду або цукрового сиропу. Причому приготувати таку солодкість можна самостійно, в домашніх умовах. І хоч справа ця звичайно, клопітка, але при великому бажанні, все ж цілком реальна.
Рецепт, який я сьогодні хочу вам запропонувати, зможе задовольнити будь-якого, самого вибагливого ласуна. Повозитися з десертом, звичайно ж, трохи доведеться, але зате в кінцевому результаті ви отримаєте незвичайну смакоту, хоча доведеться трошки запастися терпінням. В першу чергу необхідно придбати в супермаркеті повітряні кульки «Nestle», таким чином нам вдасться уникнути вживання борошна, та до того ж в готовому десерті буде приємно відчуватися хрусткий смак кульок.
Ставимо на плиту сотейник і засипаємо туди напівфабрикат з пакетів. Після цього виливаємо в ємність банку згущеного молока, краще вареного. Воно більш густе по консистенції, та й красивого бурштинового кольору.
Перемішуючи кулінарною лопаткою, витримуємо сотейник на повільному вогні до повного розчинення інгредієнтів і перетворення в однорідну масу. Головна умова, щоб солодкість ні в якому разі не підгоріла. Після цього сотейник знімаємо з плити і відставляємо
Ще нам для приготування чудової солодощі - нуга зі згущеного молока, знадобляться фісташки, адже без будь-якого виду горіхів такі ласощі в принципі малоймовірні. Тому беремо фісташки і рубаємо їх не дуже дрібними шматочками, після чого кидаємо в сотейник і теж перемішуємо все добре до повного з'єднання інгредієнтів.
Далі додаємо трохи екстракту ванілі і знову перемішуємо. Ось тепер у загальному - то основний етап готування пройдено, залишається зовсім небагато.
Тепер глибокий контейнер застилаємо листом пергаментного паперу і перекладаємо туди приготовану суміш для десерту. Розміщуємо ємність з цієї солодкою масою в холодильник і залишаємо на пару годин до повного загустіння.
Після цього готову масу викладаємо на дощечку і ріжемо на шматочки. Ніжний, солодкий і ароматний десерт готовий до подачі до чаювання, при цьому за бажанням можна прикрасити листям м'яти. Таке лакомство не може не сподобатися вашим близьким, як дорослим, так і дітям. До речі, приготована за нашим рецептом нуга сміливо зможе замінити цукерки.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти