Рецептів приготування цього смачного виробу можна нарахувати цілу купу, адже ласощі дуже популярні у всьому світі, тому і рецептури відрізняються в залежності від національних уподобань. Тим не менш, східні варіанти вважаються найбільш вдалими і це вже класика світової кондитерської справи. За допомогою даного рецепта ви навчитеся готувати нугу без яєць. Як правило, яйця використовуються для приготування нуги, щоб надати масі більш ніжну і повітряну текстуру завдяки збитим білкам, а також вони служать як зв'язуюча речовина. Але без яєць теж можна цілком обійтися, а результат напевно вам сподобається.
Нуга без яєць - дуже просте в приготуванні лакомство, яке не займе у вас багато часу. Отже, перш ніж почати готувати нугу, рекомендуємо відразу підготувати всі необхідні інгредієнти, щоб потім не витрачати час і не зіпсувати в процесі результат. В якості начинки для нуги в цьому рецепті будемо використовувати мигдальні горіхи і фісташки, а також додамо для різноманітності родзинки і журавлину. Тому всі вони повинні бути заздалегідь підготовлені: горіхи очищені (при необхідності) і якщо потрібно, то подрібнені.
Починаємо приготування з того, що на розігріту сковороду викладаємо маршмеллоу з вершковим маслом. Постійно перемішуємо вміст, оскільки маршмеллоу відразу почне танути і може підгоріти. Готуємо, таким чином, буквально кілька хвилин, до повного розчинення, не забуваючи заважати. В результаті у нас виходить красива ароматна маса крему.
Тепер додаємо сухе молоко і знову ретельно перемішуємо вміст до однорідності. Через хвилину-півтори в сковорідці буде густувата тягуча суміш, яка тримається одним шматком, але при цьому дуже ніжна і м'яка. Тепер в цю ароматну суміш додаємо фісташки, мигдальні горіхи, а також родзинки і сушену журавлину, а потім гарненько перемішуємо разом всі ці складові до утворення однорідної маси.
Після цього знімаємо сковорідку з вогню і дамо хвилинку трохи охолонути. Самі, тим часом, встелимо поверхню пекарським папером, а потім викладемо на неї нашу суміш для нуги. Тепер зверху накриваємо ще одним аркушем паперу, а після цього, розгортаємо качалкою цю масу в плоский корж товщиною приблизно сантиметр-півтора. Маса пластична, добре тримає форму.
Після того, як ми розкачали її, відправляємо нугу в холодильник на кілька годин, щоб вона застигла і стала таким лакомством, яке ми звикли бачити в готовому вигляді. Години через чотири можна діставати нугу з холодильника, за цей час маса вже повинна стабілізуватися.
Тепер ріжемо її на шматочки і можна пригощати домочадців цією смачною солодкістю. Нуга без яєць виходить неймовірно ніжною, м'якою, дуже тягучою, володіє неймовірним ароматом і має ніжний молочно-горіховий смак, який обов'язково сподобається всім, кому пощастить скуштувати приготовану вами ласощ.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти