Укр
Рус
Нуга Десерти Французька кухня

Нуга без яєць

( 5.0000 5 510 10 оцінок)

1849 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Нуга без яєць - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Рецептів приготування цього смачного виробу можна нарахувати цілу купу, адже ласощі дуже популярні у всьому світі, тому і рецептури відрізняються в залежності від національних уподобань. Тим не менш, східні варіанти вважаються найбільш вдалими і це вже класика світової кондитерської справи. За допомогою даного рецепта ви навчитеся готувати нугу без яєць. Як правило, яйця використовуються для приготування нуги, щоб надати масі більш ніжну і повітряну текстуру завдяки збитим білкам, а також вони служать як зв'язуюча речовина. Але без яєць теж можна цілком обійтися, а результат напевно вам сподобається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Нуга без яєць" (на 100 грам)

  • Білки8.4 гр.
  • Жири19.7 гр.
  • Вуглеводи48.8 гр.
  • Калорії403 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Нуга без яєць - дуже просте в приготуванні лакомство, яке не займе у вас багато часу. Отже, перш ніж почати готувати нугу, рекомендуємо відразу підготувати всі необхідні інгредієнти, щоб потім не витрачати час і не зіпсувати в процесі результат. В якості начинки для нуги в цьому рецепті будемо використовувати мигдальні горіхи і фісташки, а також додамо для різноманітності родзинки і журавлину. Тому всі вони повинні бути заздалегідь підготовлені: горіхи очищені (при необхідності) і якщо потрібно, то подрібнені.

Крок - 1
02

Починаємо приготування з того, що на розігріту сковороду викладаємо маршмеллоу з вершковим маслом. Постійно перемішуємо вміст, оскільки маршмеллоу відразу почне танути і може підгоріти. Готуємо, таким чином, буквально кілька хвилин, до повного розчинення, не забуваючи заважати. В результаті у нас виходить красива ароматна маса крему.

Крок - 2
03

Тепер додаємо сухе молоко і знову ретельно перемішуємо вміст до однорідності. Через хвилину-півтори в сковорідці буде густувата тягуча суміш, яка тримається одним шматком, але при цьому дуже ніжна і м'яка. Тепер в цю ароматну суміш додаємо фісташки, мигдальні горіхи, а також родзинки і сушену журавлину, а потім гарненько перемішуємо разом всі ці складові до утворення однорідної маси.

Крок - 3
04

Після цього знімаємо сковорідку з вогню і дамо хвилинку трохи охолонути. Самі, тим часом, встелимо поверхню пекарським папером, а потім викладемо на неї нашу суміш для нуги. Тепер зверху накриваємо ще одним аркушем паперу, а після цього, розгортаємо качалкою цю масу в плоский корж товщиною приблизно сантиметр-півтора. Маса пластична, добре тримає форму.

Крок - 4
05

Після того, як ми розкачали її, відправляємо нугу в холодильник на кілька годин, щоб вона застигла і стала таким лакомством, яке ми звикли бачити в готовому вигляді. Години через чотири можна діставати нугу з холодильника, за цей час маса вже повинна стабілізуватися.

Крок - 5
06

Тепер ріжемо її на шматочки і можна пригощати домочадців цією смачною солодкістю. Нуга без яєць виходить неймовірно ніжною, м'якою, дуже тягучою, володіє неймовірним ароматом і має ніжний молочно-горіховий смак, який обов'язково сподобається всім, кому пощастить скуштувати приготовану вами ласощ.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пісочне тісто - покроковий рецепт, фото 1 Пісочне тісто 15 1 1 з 5 - детальніше -
Шніцель - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель 50 3 3 з 5 - детальніше -
Кекс шоколадний - покроковий рецепт, фото 1 Кекс шоколадний 65 1 3 з 5 - детальніше -
Печеня по - домашньому - покроковий рецепт, фото 1 Печеня по - домашньому 55 4 3 з 5 - детальніше -