Укр
Рус
Нуга Десерти Французька кухня

Нуга без меду

( 4.7857 4 514 14 оцінок)

2171 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Нуга без меду - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Створення цієї солодощі належить турецьким кондитерам, але також особливо популярною нуга є в Європі, особливо в Італії. Як правило, нуга готується з горіхів, цукру і меду. Існує дуже багато різних способів приготування цього десерту, які відрізняються між собою не тільки за смаком, але і за кольором, консистенції. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати нугу без меду. В результаті виходить дуже смачне і ароматне лакомство, якому будуть раді всі члени сім'ї.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Нуга без меду" (на 100 грам)

  • Білки10.4 гр.
  • Жири30.6 гр.
  • Вуглеводи39.8 гр.
  • Калорії479 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Звичайно нугу можна придбати в будь-якому магазині, але ж домашній варіант набагато корисніший і смачніший. Тим більше, що приготувати нугу в домашніх умовах, не так і складно. Спочатку підготуємо горіхи. Для приготування нуги можна використовувати будь-які горіхи, всі вони чудово виглядають. В даному рецепті ми зупинимо свій вибір на мигдальних горіхах. Перш, ніж додати їх в нугу, рекомендуємо їх підсмажити. Для цього висипаємо їх на деко і відправляємо в духовку хвилин на 20-25. За цей час вони підсушаться і підсмажаться до золотистого кольору. А аромат будуть видавати просто неймовірний.

Крок - 1
02

Після цього ставимо на вогонь сковорідку і додаємо шматочок вершкового масла. Коли воно розтопиться, викладаємо на сковорідку маршмеллоу. Постійно помішуйте його лопаткою, щоб не пригорав. Поступово маршмеллоу розтане і перетвориться в тягучу ароматну масу. Коли він повністю розтопиться, додамо до нього дрібку солі і сухе молоко. Знову перемішуємо і залишаємо на вогні ще на кілька хвилин.

Крок - 2
03

Згодом маса почне загусать і в результаті утвориться м'яка пружна субстанція, яка тримається разом однією частиною і добре відстає від сковорідки. На цьому етапі додаємо горіхи і знову перемішуємо до однорідного стану.

Крок - 3
04

Знімаємо сковорідку з вогню, а масу перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером. Тепер формуємо з цієї маси прямокутник, це зробити дуже просто, так як маса відразу починає застигати і відмінно тримає форму.

Крок - 4
05

Отже, після цього відправляємо нугу в холодильник буквально на одну годину. Цього цілком достатньо, щоб вона як слід застигла. Потім дістаємо її з холодильника і нарізаємо на порційні цукерки, які зручно подавати. Кожен шматочок можна загорнути в папір або плівку.

Крок - 5
06

Нуга без меду, приготована за цим рецептом, виходить просто чудовою: ароматна, апетитна, м'якенька і дуже смачна. Така солодкість припаде до душі вашим домочадцям під час сімейного чаювання і відмінно зійде в якості частування для гостей.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Шашлик з курки - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курки 40 3 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Азу з яловичини по татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Азу з яловичини по татарськи 75 6 3 з 5 - детальніше -
Турецька шаурма - покроковий рецепт, фото 1 Турецька шаурма 60 3 3 з 5 - детальніше -