Створення цієї солодощі належить турецьким кондитерам, але також особливо популярною нуга є в Європі, особливо в Італії. Як правило, нуга готується з горіхів, цукру і меду. Існує дуже багато різних способів приготування цього десерту, які відрізняються між собою не тільки за смаком, але і за кольором, консистенції. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати нугу без меду. В результаті виходить дуже смачне і ароматне лакомство, якому будуть раді всі члени сім'ї.
Звичайно нугу можна придбати в будь-якому магазині, але ж домашній варіант набагато корисніший і смачніший. Тим більше, що приготувати нугу в домашніх умовах, не так і складно. Спочатку підготуємо горіхи. Для приготування нуги можна використовувати будь-які горіхи, всі вони чудово виглядають. В даному рецепті ми зупинимо свій вибір на мигдальних горіхах. Перш, ніж додати їх в нугу, рекомендуємо їх підсмажити. Для цього висипаємо їх на деко і відправляємо в духовку хвилин на 20-25. За цей час вони підсушаться і підсмажаться до золотистого кольору. А аромат будуть видавати просто неймовірний.
Після цього ставимо на вогонь сковорідку і додаємо шматочок вершкового масла. Коли воно розтопиться, викладаємо на сковорідку маршмеллоу. Постійно помішуйте його лопаткою, щоб не пригорав. Поступово маршмеллоу розтане і перетвориться в тягучу ароматну масу. Коли він повністю розтопиться, додамо до нього дрібку солі і сухе молоко. Знову перемішуємо і залишаємо на вогні ще на кілька хвилин.
Згодом маса почне загусать і в результаті утвориться м'яка пружна субстанція, яка тримається разом однією частиною і добре відстає від сковорідки. На цьому етапі додаємо горіхи і знову перемішуємо до однорідного стану.
Знімаємо сковорідку з вогню, а масу перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером. Тепер формуємо з цієї маси прямокутник, це зробити дуже просто, так як маса відразу починає застигати і відмінно тримає форму.
Отже, після цього відправляємо нугу в холодильник буквально на одну годину. Цього цілком достатньо, щоб вона як слід застигла. Потім дістаємо її з холодильника і нарізаємо на порційні цукерки, які зручно подавати. Кожен шматочок можна загорнути в папір або плівку.
Нуга без меду, приготована за цим рецептом, виходить просто чудовою: ароматна, апетитна, м'якенька і дуже смачна. Така солодкість припаде до душі вашим домочадцям під час сімейного чаювання і відмінно зійде в якості частування для гостей.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти