Дуже ніжний і вишуканий новорічний салат з гарбуза, досить простий в приготуванні, стане прикрасою новорічного столу. Серед уже традиційних салатів він відрізняється легкістю і насиченим смаком.
Дуже ніжний і вишуканий новорічний салат з гарбуза, досить простий в приготуванні, стане прикрасою новорічного столу. Серед уже традиційних салатів він відрізняється легкістю і насиченим смаком. Отже, почнемо з заправного соусу. Для цього нам знадобиться чиста, скляна баночка з кришкою, що закручується. Наливаємо спочатку бальзамічний оцет.
Слідом додаємо оливкову олію. Щоб соус був смачним, до вибору масла слід підійти серйозно. Найкраще підійде олія першого холодного віджиму. Для смакового контрасту і пікантності, додаємо в соус мед. Підійде квітковий рідкий мед. Якщо він у вас загус, слід розтопити його на водяній бані.
До соусу додаємо сіль і дрібно помелений чорний перець. Цими спеціями ми обмежимося, не слід перевантажувати ароматами смак нашого салату. Сіль краще взяти морську, дрібного помелу.
Накриваємо кришкою і щільно закручуємо. Кілька разів гарненько збовтаємо, що б всі інгредієнти перемішалися. Соус готовий. Відставляємо його в бік, нехай настоюється.
Тепер займемося безпосередньо гарбузом. Ми його помиємо і очистимо від шкірки і насіння. Далі поріжемо невеликими смужками, товщиною в пару сантиметрів. Ну, а потім, акуратними некрупними кубиками. Викладаємо в глубоку миску.
Поливаємо гарбуз оливковою олією. Далі наш порізаний гарбуз слід посолити і поперчити. Все добре перемішати. Беремо невелике деко і висипаємо на нього підготовлений гарбуз. Розрівнюємо акуратно руками, щоб кожен шматочок був окремо.
Так він добре пропечеться. Ставимо в духовку на 20 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів. Дістаємо з духовки і лопаткою перевертаємо кожен шматочок гарбуза. Знову ставимо в духовку на 7 хвилин, щоб і інша сторона підрум'янилася. Вимикаємо, дістаємо з духовки, даємо охолонути.
У суху розігріту сковорідку насипаємо очищені кедрові горішки. Обсмажуємо їх на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб не пригоріли. Обсмажені горіхи пересипаємо на тарілку і даємо охолонути.
У глибоку салатницю викладаємо листя молодого шпинату. Попередньо його добре миєму проточною водою і просушуюємо. Молоде листя шпинату дуже соковие і ніжне. Його не потрібно термічно обробляти. Зверху поливаємо частиною нашого попередньо приготованого соусу.
До шпинату додаємо спечений шматочками гарбуз. Все акуратно перемішуємо, щоб не пошкодити гарбуз. Далі до гарбуза і шпинату додаємо шматочки сиру фета. Для цього шматок сиру ми, розминаючи руками, кришимо прямо безпосередньо в салатницю. Використовуємо половину.
Ну і тепер черга підсмажених кедрових горішків. Візьмемо їх не всі, залишимо на прикрасу. Ще раз акуратно перемішаємо.
Ще раз поливаємо залишками нашого соусу. Додаємо туди ж залишившийся сир і кедрові горішки. Не змішуючи, подаємо на стіл разом з ложками для подачі салату. Цей яскравий, оригінальний новорічний салат з гарбуза в середземноморському стилі буде подивом для ваших рідних і гостей. А його незабутній смак запам'ятається їм в новорічну ніч.
Випадкові рецепти