Укр
Рус
Швидкі салати Салати Російська кухня

Новорічний салат з гарбуза

( 4.9412 4 517 17 оцінок)

1879 - переглядів
55 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Новорічний салат з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Дуже ніжний і вишуканий новорічний салат з гарбуза, досить простий в приготуванні, стане прикрасою новорічного столу. Серед уже традиційних салатів він відрізняється легкістю і насиченим смаком.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Новорічний салат з гарбуза" (на 100 грам)

  • Білки4.8 гр.
  • Жири17.1 гр.
  • Вуглеводи8.9 гр.
  • Калорії210 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Дуже ніжний і вишуканий новорічний салат з гарбуза, досить простий в приготуванні, стане прикрасою новорічного столу. Серед уже традиційних салатів він відрізняється легкістю і насиченим смаком. Отже, почнемо з заправного соусу. Для цього нам знадобиться чиста, скляна баночка з кришкою, що закручується. Наливаємо спочатку бальзамічний оцет.

Крок - 1
02

Слідом додаємо оливкову олію. Щоб соус був смачним, до вибору масла слід підійти серйозно. Найкраще підійде олія першого холодного віджиму. Для смакового контрасту і пікантності, додаємо в соус мед. Підійде квітковий рідкий мед. Якщо він у вас загус, слід розтопити його на водяній бані.

Крок - 2
03

До соусу додаємо сіль і дрібно помелений чорний перець. Цими спеціями ми обмежимося, не слід перевантажувати ароматами смак нашого салату. Сіль краще взяти морську, дрібного помелу.

Крок - 3
04

Накриваємо кришкою і щільно закручуємо. Кілька разів гарненько збовтаємо, що б всі інгредієнти перемішалися. Соус готовий. Відставляємо його в бік, нехай настоюється.

Крок - 4
05

Тепер займемося безпосередньо гарбузом. Ми його помиємо і очистимо від шкірки і насіння. Далі поріжемо невеликими смужками, товщиною в пару сантиметрів. Ну, а потім, акуратними некрупними кубиками. Викладаємо в глубоку миску.

Крок - 5
06

Поливаємо гарбуз оливковою олією. Далі наш порізаний гарбуз слід посолити і поперчити. Все добре перемішати. Беремо невелике деко і висипаємо на нього підготовлений гарбуз. Розрівнюємо акуратно руками, щоб кожен шматочок був окремо.

Крок - 6
07

Так він добре пропечеться. Ставимо в духовку на 20 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів. Дістаємо з духовки і лопаткою перевертаємо кожен шматочок гарбуза. Знову ставимо в духовку на 7 хвилин, щоб і інша сторона підрум'янилася. Вимикаємо, дістаємо з духовки, даємо охолонути.

Крок - 7
08

У суху розігріту сковорідку насипаємо очищені кедрові горішки. Обсмажуємо їх на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб не пригоріли. Обсмажені горіхи пересипаємо на тарілку і даємо охолонути.

Крок - 8
09

У глибоку салатницю викладаємо листя молодого шпинату. Попередньо його добре миєму проточною водою і просушуюємо. Молоде листя шпинату дуже соковие і ніжне. Його не потрібно термічно обробляти. Зверху поливаємо частиною нашого попередньо приготованого соусу.

Крок - 9
10

До шпинату додаємо спечений шматочками гарбуз. Все акуратно перемішуємо, щоб не пошкодити гарбуз. Далі до гарбуза і шпинату додаємо шматочки сиру фета. Для цього шматок сиру ми, розминаючи руками, кришимо прямо безпосередньо в салатницю. Використовуємо половину.

Крок - 10
11

Ну і тепер черга підсмажених кедрових горішків. Візьмемо їх не всі, залишимо на прикрасу. Ще раз акуратно перемішаємо.

Крок - 11
12

Ще раз поливаємо залишками нашого соусу. Додаємо туди ж залишившийся сир і кедрові горішки. Не змішуючи, подаємо на стіл разом з ложками для подачі салату. Цей яскравий, оригінальний новорічний салат з гарбуза в середземноморському стилі буде подивом для ваших рідних і гостей. А його незабутній смак запам'ятається їм в новорічну ніч.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Мариновані баклажани - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані баклажани 50 5 2 з 5 - детальніше -
Брускета з помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Брускета з помідорами 35 4 3 з 5 - детальніше -
Суп Том ям з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1 Суп Том ям з томатною пастою 55 5 3 з 5 - детальніше -
Суп-пюре з лосося - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре з лосося 55 4 3 з 5 - детальніше -