Давайте приготуємо новорічний пікантний салат з грушею і блакитним сиром, який буде фаворитом святкового столу.
Візьміть мікс листя салату на ваш розсуд, так як мікси бувають різними. Добре помийте під проточною водою і просушіть на паперовому рушнику, щоб пішла зайва вода. Потім помістіть у велику миску.
Також заздалегідь замаринуйте червону цибулю. Цибулину очистіть і сполосніть. Розріжте навпіл і наріжте тонкими слайсами.
Перекладіть в невеликий контейнер і залийте сиропом: яблучний оцет розмішайте з холодною водою 1:1, додайте трохи цукру і солі, щоб суміш вийшла кисло-солодкою. Відставте в бік.
Через 15 хвилин відправте мариновану червону цибулю в ємність з листям салату.
Далі візьміть грушу, помийте, шкірку можна не зрізати, розрізавши на дві частини видаліть тільки насіння і плодоніжки. Тепер акуратно нарізайте тонкими, красивими пластинами. Перекладіть в миску до листя салату і цибулі.
Візьміть волоські горіхи, просушіть їх в духовці, щоб вони були хрусткими. Подрібніть на кухонній дошці ножем або ви можете висипати їх в поліетиленовий пакет і постукати качалкою, але не дуже сильно, щоб горіхи не перетворилися в кашу. І відправте в ємність з попередніми продуктами.
Блакитний сир скришіть руками на невеликі шматочки, приєднайте до листя салату, цибулі, груші і горіхів. Акуратно все перемішайте двома ложками або дерев'яними лопатками.
Далі займіться заправкою для нашого новорічного пікантного салату. Надішліть в чашу стаціонарного блендера кленовий сироп, яблучний оцет, майонез, коричневий цукор, сіль і мелений чорний перець, все перемішайте.
Не відключаючи від мережі, відкрийте кришку блендера і повільно влийте туди оливкову олію, збивайте, поки суміш не придбає кремову текстуру, приблизно 1 хвилини.
Влийте заправку в миску з салатом і рівномірно перемішайте. Наш шедевр готовий до подачі на стіл. Їжте на здоров'я смачний новорічний пікантний салат!
Випадкові рецепти