Укр
Рус
Легкі салати Салати Російська кухня

Новорічний пікантний салат

( 4.8571 4 521 21 оцінка)

2023 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Новорічний пікантний салат - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Давайте приготуємо новорічний пікантний салат з грушею і блакитним сиром, який буде фаворитом святкового столу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Новорічний пікантний салат" (на 100 грам)

  • Білки5.3 гр.
  • Жири26.9 гр.
  • Вуглеводи8.7 гр.
  • Калорії300 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Візьміть мікс листя салату на ваш розсуд, так як мікси бувають різними. Добре помийте під проточною водою і просушіть на паперовому рушнику, щоб пішла зайва вода. Потім помістіть у велику миску.

Крок - 1
02

Також заздалегідь замаринуйте червону цибулю. Цибулину очистіть і сполосніть. Розріжте навпіл і наріжте тонкими слайсами.

Крок - 2
03

Перекладіть в невеликий контейнер і залийте сиропом: яблучний оцет розмішайте з холодною водою 1:1, додайте трохи цукру і солі, щоб суміш вийшла кисло-солодкою. Відставте в бік.

Крок - 3
04

Через 15 хвилин відправте мариновану червону цибулю в ємність з листям салату.

Крок - 4
05

Далі візьміть грушу, помийте, шкірку можна не зрізати, розрізавши на дві частини видаліть тільки насіння і плодоніжки. Тепер акуратно нарізайте тонкими, красивими пластинами. Перекладіть в миску до листя салату і цибулі.

Крок - 5
06

Візьміть волоські горіхи, просушіть їх в духовці, щоб вони були хрусткими. Подрібніть на кухонній дошці ножем або ви можете висипати їх в поліетиленовий пакет і постукати качалкою, але не дуже сильно, щоб горіхи не перетворилися в кашу. І відправте в ємність з попередніми продуктами.

Крок - 6
07

Блакитний сир скришіть руками на невеликі шматочки, приєднайте до листя салату, цибулі, груші і горіхів. Акуратно все перемішайте двома ложками або дерев'яними лопатками.

Крок - 7
08

Далі займіться заправкою для нашого новорічного пікантного салату. Надішліть в чашу стаціонарного блендера кленовий сироп, яблучний оцет, майонез, коричневий цукор, сіль і мелений чорний перець, все перемішайте.

Крок - 8
09

 Не відключаючи від мережі, відкрийте кришку блендера і повільно влийте туди оливкову олію, збивайте, поки суміш не придбає кремову текстуру, приблизно 1 хвилини.

Крок - 9
10

Влийте заправку в миску з салатом і рівномірно перемішайте. Наш шедевр готовий до подачі на стіл. Їжте на здоров'я смачний новорічний пікантний салат!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Маршмеллоу з какао - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу з какао 50 3 3 з 5 - детальніше -
Круасани з листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Круасани з листкового тіста 75 4 3 з 5 - детальніше -
Мариновані печериці - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані печериці 45 3 2 з 5 - детальніше -