Укр
Рус
Швидкі салати Салати Російська кухня

Новорічний олів’є

( 4.9091 4 522 22 оцінки)

1935 - переглядів
45 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Новорічний олів’є - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Як ви собі уявляєте новорічний стіл без салату олів'є? Звичайно, можна експериментувати і вводити багато корективів в складові рецепту, замінити варену ковбасу на м'ясне філе, поміняти деякі овочі. Але все ж новорічний олів'є назавжди залишиться якоюсь традицією. Адже виглядає цей салат досить переконливо, а приготувати його саме задоволення.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Новорічний олів’є" (на 100 грам)

  • Білки6 гр.
  • Жири1.9 гр.
  • Вуглеводи6.8 гр.
  • Калорії76 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу помістіть велику каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Потім закиньте в окріп картоплю і моркву (можна навіть в шкірці) і відварюйте до повної готовності. Потім охолодіть відварену картоплю і на обробній дошці наріжте дрібними квадратами. Відправте в глибоку миску.

Крок - 1
02

Далі очистіть так само від шкірки моркву і наріжте невеликими кубиками. Відправте нарізану моркву в миску до картоплі.

Крок - 2
03

Потім акуратно відкрийте банку з консервованим горохом, злийте непотрібну рідину, а сам зелений горошок відправте в миску до нарізаних овочів. Можна використовувати заморожений горох, але тоді його обов'язково потрібно трохи приварити.

Крок - 3
04

Далі відправте на плиту невеликий сотейник з водою, помістіть в нього курячі яйця і доведіть до кипіння. Відварюйте яйця на середньому вогні приблизно 10 хвилин. Потім остудіть відварені яйця, очистіть від шкаралупи і наріжте дрібними кубиками. Відправте подрібнені яйця в миску до решти продуктів.

Крок - 4
05

Тепер помістіть в ємність до всіх інгредієнтів заздалегідь відварене і нарізане тонкими волокнами куряче філе.

Крок - 5
06

Прийшов час зайнятися підготовкою соусу для майбутнього салату. Для цього в дрібну миску покладіть йогурт (високої жирності), додайте очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник.

Крок - 6
07

Потім приперчіть йогурт чорним меленим перцем, добре присоліть і полийте оливковою олією. Потім додайте в миску дрібно нарізані солоні огірки і, заливши все розсолом, ретельно перемішайте вміст миски до утворення однорідної маси.

Крок - 7
08

Далі перекладіть утворений соус в миску до нарізаних овочів і добре все перемішайте до об'єднання і просочення всіх інгредієнтів.

Крок - 8
09

Тепер розкладіть готовий новорічний салат олів'є в сервірувальну тарілку і подавайте до святкового столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Риба у фритюрі - покроковий рецепт, фото 1 Риба у фритюрі 50 5 3 з 5 - детальніше -
Яблучний торт з безе - покроковий рецепт, фото 1 Яблучний торт з безе 70 4 3 з 5 - детальніше -
Вишневий джем з вишні - покроковий рецепт, фото 1 Вишневий джем з вишні 60 1 2 з 5 - детальніше -