Укр
Рус
thermomix thermomix
Нісуаз Салати Корейська кухня

Нісуаз з тунцем

45 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Нісуаз з тунцем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Корейська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

"Нісуаз" - досить відомий і ситний салат. Він був придуманий в п'ятдесяті роки у Франції. Навколо цієї страви і зараз ведуться постійні суперечки з приводу наявності в ньому тих чи інших інгредієнтів. Давайте приготуємо салат з незвичайним смаком - Нісуаз з тунцем.

Інгредієнти

  • Винний оцет 1/4 скл.
  • Оливкова олія 1/4 скл.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Розмарин 1 щіп.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Помідор 8 шт.
  • Яйце 3 шт.
  • Салат 6 лист
  • Тунець 280 г.
  • Маслини 1/2 скл.
  • Анчоуси 5 шт.
  • Петрушка 1/2 пуч.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу займіться приготуванням спеціального соусу для майбутнього салату. Для цього в глибоку ємність залийте трохи винного оцту, додайте оливкову олію і добре присоліть.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім приперчіть соус чорним меленим перцем, приправте сухим розмарином і ретельно все ложкою перемішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі очистіть від лушпиння червону цибулю (якщо немає, то використовуйте білу ріпчасту) і на обробній дошці нашаткуйте тонкими півкільцями.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер видаліть в болгарському зеленому перці хвостик і непотрібні нутрощі, добре помийте овоч і наріжте тонкими смужками. Так само подрібніть і солодкий червоний перець.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі помідори невеликого розміру (можна використовувати черрі) помийте під проточною водою, промокніть паперовим рушником і наріжте, розділивши томати на 4 частини.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім помістіть на плиту невелику каструлю з водою і доведіть до кипіння. Закиньте в окріп курячі яйця і варіть до повної готовності, близько 10 хвилин. Потім трохи остудіть відварені яйця, очистіть від шкаралупи і переріжте навпіл.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер в неглибоке, але широке блюдо покладіть, закривши повністю дно, раніше вимите і просушене листя салату. Зверху порозсипайте, подрібнений руками консервований тунець без кісточок.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім посипте шар нарізаної червоної цибулі і трохи маслин (не потрібно подрібнювати) без кісточок.

    Крок - 8
  9. 09

    Далі красиво укладіть нарізані часточки зеленого і червоного болгарського перцю по всьому блюду.

    Крок - 9
  10. 10

    А по периметру всієї ємності викладіть по черзі нарізані половинки курячого яйця і часточки помідорів.

    Крок - 10
  11. 11

    По центру салату у вигляді квітки або іншої незвичайної фігури викладіть часточки анчоуса без кісточок. Потім полийте готовий нісуаз з тунцем раніше підготовленим соусом, посипте нашаткованою зеленню петрушки і дивуйте гостей.

    Крок - 11

Оцінити рецепт