У цьому рецепті «Нісуаз» з тунцем, приготованого в домашніх умовах, анчоуси замінюються стейком з тунця. Риба ця завжди була найбільш корисною, вона містить безліч вітамінів і мінералів, що немало важливо. Тому швидше готуйте страву по нашому рецепту і насолоджуйтеся результатом.
Для початку помиємо картоплю під проточною водою і кидаємо в киплячу підсолену воду. Картопля повинна бути смачною і розсипчастою, тому не полінуйтеся вибрати хороший сорт. Коли картопля буде готова, охолоджуємо і очищаємо її від шкірки.
Також відварюємо яйця. Для цього їх кидаємо в киплячу воду і варимо десь хвилин 10. Потім перекладаємо зварені яйця в холодну воду, даємо охолонути і очищаємо від шкаралупи.
Тепер приступимо до приготування соусу. Для цього нам знадобиться глибока миска. Спочатку додаємо оливкову олію для заправки салатів. До неї підливаємо оцет.
Слідом додаємо гірчицю. Краще підійде ніжна і не дуже гостра готова гірчиця. Туди ж видавлюємо сік лимона.
Засипаємо сіль і чорний мелений перець. Все це добре збиваємо вінчиком, щоб утворилася однорідна консистенція з ніжною не надто густою текстурою.
Далі беремо зелену цибулю, добре вимиваємо під проточною водою і обсушуємо. Потім цибулю дрібно ріжемо і додаємо до нашого соусу. Ложкою ще раз добре все перемішуємо. Соус готовий.
Очищені картоплю і яйця нарізаємо скибочками. Помідори черрі миємо, обсушуємо і теж нарізаємо на чотири частини. Вони послужать гарніром і одночасно прикрасою нашої страви.
Огірки і перець солодкий миємо і обсушуємо. Перець ріжемо кубиками, а огірки перерізуємо на чотири частини. Вони теж послужать нашим гарніром.
Займемося рибою. Стейк тунця миємо і просушуємо паперовим рушником. У сковорідку наливаємо оливкову олію і ставимо її на вогонь. Коли олія нагріється, викладаємо в неї наш стейк і злегка обсмажуємо з одного боку.
Перевертаємо, перчимо і підсолюємо. Даємо підрум'янитися і знову перевертаємо. Також перчимо і солимо. Даємо тунцю підсмажитися так, щоб взявся апетитною скоринкою, і знімаємо з вогню. Видаляємо зайвий жир.
У невеликій каструлі кип'ятимо воду і кидаємо туди зелену спаржеву квасолю. Варимо кілька хвилин, витягуємо квасолю шумівкою і даємо стекти зайвій рідині.
Щоб квасоля не втратила колір, її перекладають відразу в холодну воду. Такий стрес тільки покращує її смак. Дістаємо охололу квасолю з води і обсушуємо.
Далі беремо велику тарілку і в центр укладаємо обсмажений тунець. Навколо риби викладаємо квасолю, часточки картоплі і яйця.
Яйця прикрашаємо філейками анчоуса в олії. Поруч викладаємо черрі, огірки, перець, маслини. Все це поливаємо приготованим соусом. Нісуаз з тунцем, приготований в домашніх умовах - нічого зайвого, але яка гамма смаків!
Випадкові рецепти