Нісуаз - це французький салат із зеленою квасолею і картоплею. Ще цей салат завжди готується з сирих овочів і подається з анчоусами. Страва займає деякий час на приготування, враховуючи всі інгредієнти, але результат відмінний. Ми хочемо поділитися рецептом оригинального Нісуазу.
Помийте ретельно невеликого розміру картоплю (обов'язково молодe) і, не очищаючи від шкірки, наріжте невеликими шматками. Потім налийте в неглибоку форму для випічки рослинне масло і закиньте в неї нарізану картоплю.
Далі очистіть від лушпиння і на обробній дошці дрібно наріжте (можна видавити через чеснокодавку) часник. Потім притрусіть подрібненим часником нарізану картоплю в формі для випічки.
Після посипте картоплю листям орегано, добре присоліть, приперчіть чорним меленим перцем, полийте оливковою олією і відправте форму для випічки в попередньо розігріту духовку до 200 градусів на 25 хвилин.
А в цей час помістіть невелику каструлю з водою на плиту, закиньте в неї курячі яйця і відварюйте на слабкому вогні близько 10 хвилин. Потім витягніть відварені яйця і помістіть в миску з холодною водою.
А в цю ж каструлю з киплячою водою закиньте стручкову квасолю і відварюйте близько 10 хвилин. Потім за допомогою шумівки витягніть і помістіть в ємність з льодом і холодною водою.
Далі виберіть великого розміру блюдо і викладіть красиво на його дно охолоджену і трохи обсушену квасолю.
Зверху викладіть, попередньо вимиті і розрізані навпіл помідори черрі. Потім укладіть заздалегідь очищену від лушпиння і нашатковану тонкими півкільцями червону цибулю.
Далі киньте в блюдо тонко нарізані шматочки бастурми і руками усе ретельно змішайте до об'єднання всіх продуктів.
Тепер викладіть поверх всього раніше запечену і охолоджену картоплю, прикрасьте нарізаними шматочками маслин (обов'язково вибирайте без кісточок) і свіжим листям базиліка.
Потім акуратно укладіть часточки раніше відварених і очищених від шкаралупи курячих яєць. Полийте густим сирним соусом і швидше подавайте на святковий стіл свій нісуаз оригінальний.
Випадкові рецепти