Якщо ви любите субпродукти, то вам сподобається цей рецепт. Приготування нирок ягняти у винному соусі займе зовсім небагато часу. Ви можете замінити Херес білим вином або солодким, як самі вже виберете.
Для початку ретельно почистіть від плівок і помийте проточною водою нирки (в цьому рецепті використовуються ягняти, але це не принципово) і розріжте їх по всій довжині на більш тонкі скибочки.
Надішліть нарізані нирки в глибоку миску і залийте їх холодною водою, повністю покривши продукт. Потім додайте у воду з нирками яблучний оцет. Залиште їх вимочуватися так приблизно на 10 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу добре промийте нирки холодною водою і залиште трохи висушитися. Потім рясно посипте шматочки нирок сіллю і чорним меленим перцем. Ретельно перемішайте.
Далі відправте невелику сковороду з рослинною або оливковою олією на плиту і добре прогрійте. Засипте в гаряче масло попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками цибулю і подрібнений або видавлений через чеснокодавку часник. Трохи посоліть овочі в сковороді і смажте, постійно помішуючи, поки цибуля не стане прозорою.
Збільште інтенсивність вогню, і коли сковорідка буде вже дуже гаряча, додайте в неї нирки і добре все перемішайте. Коли нирки почнуть фарбуватися, зменшіть інтенсивність вогню і продовжуйте готувати вміст, помішуючи, близько 5 хвилин.
Далі залийте в сковорідку херес або вино (тут вибирайте інгредієнт на свій смак), перемішайте і залиште вміст готуватися, поки вся рідина не випарується і не утвориться густий соус. Нарешті, при подачі посипте нирки у винному соусі невеликою кількістю дрібно нашаткованої петрушки. Насолоджуйтесь.
Випадкові рецепти