Нирки на грилі смажаться швидко, а виходять м'якими і дуже смачними. В даному рецепті використовуються нирки свинячі, але таким же способом можна приготувати яловичі і баранячі. Головне - правильно підготувати нирки перед смаженням, щоб позбутися від жорстких частин і специфічного запаху.
Нирки вимийте, просушіть паперовим рушником і видаліть з поверхні плівку. Бажано попередньо вимочити їх у холодній воді або молоці хоча б години 2, щоб пішов специфічний запах. Розріжте нирки ножем навпіл.
За допомогою манікюрних ножиць виріжте внутрішні протоки (всю світлу частину). Після цього знову ретельно промийте нирки водою і просушіть.
Підготовлені нирки перекладіть в миску, злегка посоліть і всипте будь-яку суміш спецій для м'яса, а також пластівці сушеного перцю чилі.
Лимон вимийте, просушіть, розріжте навпіл і вичавіть сік прямо в миску з нирками. Ретельно перемішайте вміст миски, щоб лимонний сік і спеції рівномірно розподілилися між нирками.
Замариновані нирки нанизайте на шампури. Розпаліть мангал і, коли він прогорить, перекладіть шампури на розпечену решітку.
Готуйте нирки на грилі до м'якості. Постійно повертайте шампури, щоб cnhfdf проcмажувалася рівномірно, і поливайте нирки свіжовичавленим лимонним соком, який зробить їх м'якше і смачніше.
Коли нирки добре зарум'яняться з обох сторін і стануть м'якими, зніміть їх з мангала і перекладіть на тарілку, покриту салатним листям. Подавайте нирки гриль з нарізкою зі свіжих овочів. Смачного!
Випадкові рецепти