Укр
Рус
Прості салати Салати Японська кухня

Ніжинський салат

( 4.8824 4 517 17 оцінок)

1889 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Ніжинський салат - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Японська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Що таке салат з огірків відомо всім, зрозуміло, але ось ніжинський салат асоціюється чомусь з консервацією на зиму. Виявляється, такий огірковий салат відмінно доповнить ваше меню на вечерю в будь-який час року, особливо в жаркий літній вечір. Мінімум інгредієнтів, абсолютно ніяких трудомістких процесів і свіжий гарнір готовий.  

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ніжинський салат" (на 100 грам)

  • Білки0.3 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи9.1 гр.
  • Калорії43 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Єдина умова для правильного приготування цього салату - це приготування маринаду. Так, хоча до консервації цей процес ніякого відношення не має, все ж маринад нам знадобиться і готувати його потрібно безпосередньо перед заправкою салату. Ну а поки займемося підготовкою основних інгредієнтів, тобто огірків і цибулі. Огірки середнього розміру добре промиваємо і чистимо від шкірки.

Крок - 1
02

Але для того, щоб салат виглядав барвисто, чистити будемо трохи незвичним способом, тобто не повністю, залишивши на кожному огірочку смужки шкіри. Краще це робити за допомогою спеціальної овочечистки, але з цим завданням цілком можна впоратися і ножем.

Крок - 2
03

Отже, очистимо огірки, які тепер виглядають красиво і оригінально, і нарізаємо їх кружечками товщиною приблизно 3 мм, ну максимум-5. Нарізані гуртки огірків складаємо в глибоку посудину.

Крок - 3
04

Цибулину очищаємо від лушпиння, обполіскуємо і ріжемо тонкими півкільцями. Також кидаємо в ємність до огірків.

Крок - 4
05

Тепер приступаємо до приготування маринаду. Для цього в каструлю вливаємо білий оцет, додаємо воду і засипаємо цукор. Акуратно перемішавши вінчиком вміст каструлі, доводимо до кипіння і кип'ятимо до повного розчинення цукру.

Крок - 5
06

Знімаємо каструлю з плити і гарячим маринадом заливаємо огірки з цибулею.

Крок - 6
07

За допомогою дерев'яних лопаток перемішуємо овочі з маринадом.

Крок - 7
08

Свіжу зелень кропу обполіскуємо, шаткуємо і додаємо в ніжинський салат.

Крок - 8
09

Ще раз все перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і поміщаємо в холодильник, приблизно на годину, щоб огірки за цей час промаринувалися.

Крок - 9
10

Після цього салат викладаємо в красивий салатник гіркою, зверху прикрашаємо гілочкою кропу і подаємо на стіл.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Карпаччо - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо 30 1 2 з 5 - детальніше -
Террін з курячої печінки - покроковий рецепт, фото 1 Террін з курячої печінки 60 5 3 з 5 - детальніше -
Хліб чіабатта - покроковий рецепт, фото 1 Хліб чіабатта 120 1 3 з 5 - детальніше -
Смажений кобяйський карась - покроковий рецепт, фото 1 Смажений кобяйський карась 30 1 2 з 5 - детальніше -