Укр
Рус
Настоянки Напої Українська кухня

Настоянка з чорної смородини на горілці

( 4.7619 4 521 21 оцінка)

3400 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Настоянка з чорної смородини на горілці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Рецепт смачної і дуже корисної настойки, корисної при розладах травлення. Рекомендуємо.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Настоянка з чорної смородини на горілці" (на 100 грам)

  • Білки0.4 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи27.4 гр.
  • Калорії204 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку зберіть в своєму саду стиглу смородину. Або ж придбайте на ринку або в магазині. Видаліть в ягоді хвостики і ретельно вимийте її в холодній воді (кілька разів воду змінивши, щоб прибрати весь бруд і пісок). Викладіть вимиту смородину на сито і залиште на час просушити.

Крок - 1
02

Далі помістіть смородину в більшу заздалегідь простерилізовану банку, залийте її горілкою або змішаним спиртом. Щільно закрийте банку кришкою і залиште приблизно на 6 тижнів в темному місці, час від часу струшуючи ємність.

Крок - 2
03

Після закінчення зазначеного часу процідіть настояну смородину і налийте горілку в банку. Покладіть смородину назад в банку, додайте цукор, ретельно перемішайте, струшуючи ємність.

Крок - 3
04

Поставте банки зі смородиною в темне місце, час від часу струшуючи ємність з ягодою, щоб цукор повністю розчинився.

Крок - 4
05

Після закінчення приблизно 3,5 місяці знову процідіть смородину через дрібне сито, покрите кілька разів складеної марлею, зав'яжіть марлю в сильфон, повісьте її на гачок, щоб смородина добре стікала, а потім щільно відіжміть сік, що залишився.

Крок - 5
06

Тепер налийте спиртову установку (горілку) в сік, змішайте і розлийте готову настойку з чорної смородини на горілці в «робочі» пляшки, в яких напій буде залишатися протягом декількох місяців, протягом цього часу вона очиститься і прийме правильний смак.

Крок - 6
07

Через приблизно чотири місяці настоянка освітлиться, на дні пляшок залишиться осад, акуратно вилийте настойку в графин, щоб не пошкодити осад. Хоча осад можна відфільтрувати через кавовий фільтр або паперовий рушник. Така настоянка стане в нагоді і порадує ваших знайомих в теплі літні вечори.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Коржики - покроковий рецепт, фото 1 Коржики 40 4 2 з 5 - детальніше -
Рисовий суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Рисовий суп з куркою 95 4 3 з 5 - детальніше -
Огірки з м’ясом по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Огірки з м’ясом по-корейськи 45 3 3 з 5 - детальніше -