Полунична настоянка - смачний алкогольний напій, який легко приготувати в домашніх умовах. Це маленька квінтесенція літа в пляшці. Настоянка пахне полуницею і має виражений полуничний смак і колір. За даним рецептом вона готується просто, але до повної готовності дійде тільки через 2-3 місяці. Так що найскладніше в приготуванні - дочекатися, коли настоянка буде готова.
Для приготування наливки вимийте полуницю, видаліть плодоніжки, а ягоди розріжте на невеликі шматочки (наприклад, на четвертинки) і складіть в скляну банку. Залийте полуницю горілкою, струсіть і щільно закрийте кришкою. Поставте банку в темне місце і дайте настоятися 2 тижні. Кожен день вміст потрібно струшувати, але банку не відкривати! Через 2 тижні процідіть вміст банки через сито.
Рідину поверніть в банку, а полуницю перекладіть в каструлю, де будете варити сироп.
Засипте ягоди цукром і перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і залиште в теплому місці на добу. За цей час полуниця пустить сік.
Перекладіть ягоди шумівкою в тарілку, а каструлю з соком поставте на повільний вогонь і варіть приблизно 10 хвилин, поки цукор повністю не розтане. Сироп повинен закипіти і злегка загуснути.
Вимкніть вогонь. Надішліть полуницю в каструлю з сиропом, перемішайте і залиште до повного охолодження.
У остиглий сироп з полуницею вилийте горілку, в якій настоювали ягоди, додайте свіжовичавлений лимонний сік, перемішайте і розлийте по банках. Щільно закрийте банки і відправте в прохолодне темне місце приблизно на 2-3 місяці. Час від часу вміст банок струшуйте.
Через 2-3 місяці полуничну настоянку потрібно відфільтрувати в здорову пляшку. Перелийте в загальну ємність вміст банок. Покладіть в лійку складену в декілька шарів марлю (можна замінити кавовим фільтром). Вставте лійку в шийку бутля і пропустіть через неї настойку. Смачна і ароматна полунична настоянка готова. Вона пахне літом, тому особливо хороша в холодні зимові місяці. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти