Укр
Рус
Напій Напої Мексиканська кухня

Наливка з полуниці


- переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Наливка з полуниці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Мексиканська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Полунична настоянка - смачний алкогольний напій, який легко приготувати в домашніх умовах. Це маленька квінтесенція літа в пляшці. Настоянка пахне полуницею і має виражений полуничний смак і колір. За даним рецептом вона готується просто, але до повної готовності дійде тільки через 2-3 місяці. Так що найскладніше в приготуванні - дочекатися, коли настоянка буде готова.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Наливка з полуниці" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи33 гр.
  • Калорії210 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Для приготування наливки вимийте полуницю, видаліть плодоніжки, а ягоди розріжте на невеликі шматочки (наприклад, на четвертинки) і складіть в скляну банку. Залийте полуницю горілкою, струсіть і щільно закрийте кришкою. Поставте банку в темне місце і дайте настоятися 2 тижні. Кожен день вміст потрібно струшувати, але банку не відкривати! Через 2 тижні процідіть вміст банки через сито.

Крок - 1
02

Рідину поверніть в банку, а полуницю перекладіть в каструлю, де будете варити сироп.

Крок - 2
03

Засипте ягоди цукром і перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і залиште в теплому місці на добу. За цей час полуниця пустить сік.

Крок - 3
04

Перекладіть ягоди шумівкою в тарілку, а каструлю з соком поставте на повільний вогонь і варіть приблизно 10 хвилин, поки цукор повністю не розтане. Сироп повинен закипіти і злегка загуснути.

Крок - 4
05

Вимкніть вогонь. Надішліть полуницю в каструлю з сиропом, перемішайте і залиште до повного охолодження.

Крок - 5
06

У остиглий сироп з полуницею вилийте горілку, в якій настоювали ягоди, додайте свіжовичавлений лимонний сік, перемішайте і розлийте по банках. Щільно закрийте банки і відправте в прохолодне темне місце приблизно на 2-3 місяці. Час від часу вміст банок струшуйте.

Крок - 6
07

Через 2-3 місяці полуничну настоянку потрібно відфільтрувати в здорову пляшку. Перелийте в загальну ємність вміст банок. Покладіть в лійку складену в декілька шарів марлю (можна замінити кавовим фільтром). Вставте лійку в шийку бутля і пропустіть через неї настойку. Смачна і ароматна полунична настоянка готова. Вона пахне літом, тому особливо хороша в холодні зимові місяці. Насолоджуйтесь!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Канапе з мідіями - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з мідіями 40 4 3 з 5 - детальніше -
Нісуаз оригінальний рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Нісуаз оригінальний рецепт 50 5 3 з 5 - детальніше -
Деруни з м’ясом на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Деруни з м’ясом на сковороді 45 4 3 з 5 - детальніше -
Тартар класичний - покроковий рецепт, фото 1 Тартар класичний 45 1 2 з 5 - детальніше -