Прекрасна начинка з сушених грибів і протушеної капусти, згорнута в тонких млинчиках, відмінно відрекомендувала себе в даній звичайній, але при цьому дуже ситній страві. Подавати до обіду налисники з капустою і грибами необхідно обов'язково свіжими після обсмажування - радимо зі сметанним соусом.
У цьому рецепті можна використовувати будь-який вид грибів, але ми все ж зупинилися на сушених грибах. Отже, гриби попередньо замочіть у воді приблизно на дві години, щоб вони добре розм'якли.
Потім помістіть невелику каструлю з водою на плиту і закип'ятіть. Покладіть в окріп вимочені гриби і варіть на слабкому вогні до повної готовності, приблизно 35 хвилин. Потім за допомогою дрібного сита ретельно відцідіть відварені грибочки і на кухонній дошці наріжте їх невеликими кубиками.
Далі викладіть квашену капусту на кухонну дощечку і нашаткуйте її дрібніше. Покладіть подрібнений овоч в каструлю, залийте невеликою кількістю води (в якій варилися раніше гриби), помістіть на плиту і тушкуйте, періодично помішуючи, близько 25 хвилин.
Тепер невелику сковороду відправте на плиту, укладіть в неї вершкове масло і розтопіть. Очистіть від лушпиння цибулю, наріжте дрібними кубиками і відправте в розтоплене масло. Обсмажуйте цибулю, постійно мішаючи, до легкого його розм'якшення.
Далі додайте в сковорідку до цибулі раніше подрібнені відварені гриби, добре посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і смажте, періодично помішуючи, близько 10-15 хвилин.
Обсмажену цибулево-грибну суміш перекиньте в каструлю з раніше протушеною капустою і ретельно перемішайте, до об'єднання всіх продуктів і утворення начинки для майбутньої страви.
Тепер займіться підготовкою тіста для млинців. Для цього в глибоку миску залийте молоко, додайте куряче яйце, трохи рослинного масла і солі. Далі, поступово досипляючи в миску борошно, за допомогою міксера збийте негусте однорідне тісто, дайте йому трохи постояти.
Потім помістіть невелику сковороду на плиту, змастіть її невеликою кількістю рослинного масла і максимально нагрійте. Залийте в сковорідку тісто, рівномірно розподіливши по всьому дну, і випікайте по 2-3 хвилини з кожного боку, утворивши красиві, рум'яні млинці.
Готові млинці трохи охолодіть, а потім викладіть на обробну дошку і по центру кожного розмістіть раніше підготовлену начинку з грибів і капусти. Загорніть млинці в рулет, сховавши начинку всередині і утворивши налисник.
Далі підготовлені для млинців заготовки вимокайте в попередньо збитій яєчній суміші, потім викатайте в панірувальних сухарях і викладіть на блюдо, нехай постоять деякий час і трохи просочаться.
Потім помістіть глибоку сковорідку на плиту, налийте в неї достатню кількість рослинної олії і максимально прогрійте. Потім покладіть в киплячу олію млинцеві заготовки і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до утворення золотистої хрусткої скоринки на млинцях.
Потім викладіть готові налисники з капустою і грибами на сервірувальну тарілку і поспішайте подавати до столу.
Випадкові рецепти