Тонкі млинці або, як ще їх називають налисники - страва багатьох кухонь світу, виготовлених на молоці або воді. Найчастіше, вони з солодкими наповненнями. Але частенько заповнюються м'ясними, грибними або сирними начинками.
Розігрійте духовку до 200 градусів і приготуйте тісто для млинців. Змішайте всі інгредієнти для тіста (борошно, сіль, молоко, яйця і масло) до однорідного стану і залиште на 15 хвилин.
Змастіть сковорідку на середньому вогні невеликою кількістю рослинної олії і додайте ополоник тіста. Як тільки бульбашки почнуть утворюватися на поверхні млинця, переверніть його і печіть на іншій стороні близько 30 секунд. Зробіть інші млинці і відкладіть в сторону.
Нагрійте сковороду на середньому вогні з невеликою кількістю оливкової олії. Покладіть в нього підготовлений заздалегідь яловичий фарш і обсмажуйте, помішуючи, з дрібно нарізаною цибулею і подрібненим часником.
Додайте так само в сковорідку томатну пасту і приправте все сіллю і чорним меленим перцем. Залийте вміст сковороди водою і залиште кипіти протягом приблизно 5 хвилин.
Для начинки з'єднайте в мисці рікотту з обсмаженим заздалегідь шпинатом, приправте сіллю і перцем. Ретельно все перемішайте, до об'єднання інгредієнтів.
Для домашнього томатного соусу трохи обсмажте на слабкому вогні вимиті і дрібно нарізані помідори, залийте томатне пюре, перемішайте, приправте сіллю і перцем і доведіть до кипіння. Тим часом приготуйте фаршировані налисники, загорнувши начинки, чергуючи, в млинці.
Покладіть приготовані фаршировані млинці в форму для випічки, попередньо змащену олією, щільно уклавши один до одного.
Вилийте раніше підготовлений домашній томатний соус на млинці, зверху посипте натертим на крупній тертці сиром моцарелла, відправте в уже розігріту духовку і запікайте близько 15 хвилин.
Заправте готові налисники свіжою зеленню, наприклад, базиліком або петрушкою, полийте сметаною і подавайте, обов'язково гарячими, до столу. Смачного!
Випадкові рецепти