Укр
Рус
Налисники Випічка Російська кухня

Налисники на молоці

( 4.6667 4 59 9 оцінок)

1386 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Налисники на молоці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: Масниця

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

У кожного народу є свої традиції, причому не тільки в побуті або в піснях, в одязі або мові, але звичайно ж, і в кулінарії. У слов'янського народу теж є своя традиційна страва - млинці, які бувають звичайно ж, різними і за складом і за способом приготування, так і за формою. Дуже багатьом подобаються тонкі млинці без дріжджів - налисники, і рецептів їх теж чимало. Думаю, привід приготувати для своєї сім'ї смачні млинці, у доброї господині знайдеться завжди, тому може, якраз до речі, доведеться наш рецепт - налисники на молоці, які не зажадають ніяких особливих інгредієнтів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Налисники на молоці" (на 100 грам)

  • Білки3.7 гр.
  • Жири5.1 гр.
  • Вуглеводи29.5 гр.
  • Калорії191 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування тонких млинців, як правило, використовується пшеничне борошно, але це зовсім не твердий шаблон, і прекрасно підійде як вівсяна так і гречана мука. А саме в нашому варіанті ми візьмемо рисове борошно, яке просіюємо разів 2-3. Зазвичай для млинців основою є вода, але якщо використовувати молоко, то це буде набагато смачніше. Ну, не будемо довго розмірковувати, давайте вже візьмемося безпосередньо до справи. Відміряємо кухоль рисової муки, що просіюємо, звичайно ж, і пересипаємо в окрему ємність.

Крок - 1
02

Потім беремо свіже молоко кімнатної температури, його рівно стільки ж, як і борошна. Молоко вливаємо в глибоку посудину і вбиваємо туди ж куряче яйце, бажано домашнє.

Крок - 2
03

Після цього вливаємо трохи екстракту ванілі і за допомогою вінчика змішуємо, збиваючи в легку піну.

Крок - 3
04

Потім висипаємо в цю суміш рисове борошно і міксером змішуємо всі інгредієнти, замісивши таким чином тісто для налисників.

Крок - 4
05

Тепер найвідповідальніший момент - випічка млинців. Для цього найкраще, звичайно, мати хорошу сковорідку, бажано з антипригарним дном. Ставимо сковороду на плиту і кидаємо трохи вершкового масла. Розподіляємо за допомогою пластикової лопатки масло по всій сковорідці і коли воно повністю розтопиться, наливаємо ополоником приготоване тісто.

Крок - 5
06

Обертаючи сковорідку, розподіляємо тісто по всій поверхні сковороди, підсмажуємо млинець на середньому вогні до рум'яності. Потім тією ж пластиковою лопаткою перевертаємо млинець на іншу сторону і теж підсмажуємо до золотистого кольору.

Крок - 6
07

Таким чином смажимо всі млинці, додаючи на сковорідку потроху вершкового масла, поки використаємо все приготоване тісто.

Крок - 7
08

Тепер нам необхідно приготувати начинку і тоді наші налисники на молоці перетворяться в справжній кулінарний шедевр. Для цього миємо яблука, видаляємо серцевини і насіння, нарізаємо дрібними шматочками.

Крок - 8
09

Підготовлені яблука викладаємо на сковорідку і посипаємо меленою корицею, після чого додаємо пару ложок води. Карамелізуємо яблука на слабкому вогні, накривши сковороду кришкою.

Крок - 9
10

Коли яблука трохи розм'якнуть і почнуть перетворюватися в пюре, перемішуємо і додаємо тростинний цукор, через брак можна використовувати цукор-пісок. Готуємо поки яблука перетворяться в м'яку масу.

Крок - 10
11

На трохи охолонулі млинці накладаємо приготовлену начинку і звертаємо трубочкою або конвертиком. Готові налисники подаємо до столу зі сметаною, посипавши зверху корицею.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тістечко Брауні - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко Брауні 35 3 2 з 5 - детальніше -
Курча тютюну в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курча тютюну в духовці 90 4 3 з 5 - детальніше -
Юшка з осетра - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з осетра 45 6 2 з 5 - детальніше -