Укр
Рус
thermomix thermomix
Налисники Випічка Російська кухня

Налисники на молоці і воді

40 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Налисники на молоці і воді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Такі ситні і смачні налисники на молоці і воді з легкістю можна приготувати на сніданок для своїх рідних. Адже всі ми знаємо, що тонкі млинці є однією з кращих страв практично всіх, дітей особливо.

Інгредієнти

  • Борошно 125 г.
  • Яйце 2 шт.
  • Сіль 1/2 ч.л
  • Молоко 210 мл.
  • Вода 100 мл.
  • Вершкове масло 60 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    У велику миску, в якій ви плануєте робити тісто для млинців, просійте вказану кількість борошна, використовуючи сито. У просіяне борошно покладіть трохи солі.

    Крок - 1
  2. 02

    Для млинцевого тіста використовуйте яйця кімнатної температури, якщо ви зберігаєте їх в холодильнику, вийміть їх приблизно за 30 хвилин. В окрему миску розбийте яйця. Збийте вінчиком до однорідного стану.

    Крок - 2
  3. 03

    До збитих яєць налийте молоко розведене водою, яке також має бути кімнатної температури. Якщо ви забули вийняти його з холодильника заздалегідь, підігрійте його протягом декількох секунд в мікрохвильовці. Перемішайте яєчно-молочну суміш вінчиком до однорідності.

    Крок - 3
  4. 04

    Додайте рідкі інгредієнти в сухі. Влийте невелику порцію яєчно-молочної суміші, у вас повинно вийти досить-таки густе тісто. Коли ви добре його розмішаєте, влийте ще одну порцію суміші і так поки вона не закінчиться. При цьому ретельно перемішуйте тісто, щоб в ньому не утворювалося грудочок.

    Крок - 4
  5. 05

    У невелику ємність покладіть вершкове масло і розтопіть його в мікрохвильовій печі протягом декількох секунд, час може залежати від встановленої потужності на СВЧ. Розтоплене вершкове масло вилийте в рідке тісто і перемішайте вінчиком.

    Крок - 5
  6. 06

    Накрийте миску з тістом для млинців харчовою плівкою і поставте в холодильник на ніч або хоча б на 1 годину. Витримайте млинцеве тісто в стані спокою, щоб набухла клейковина борошна, а тісто вийде однорідним з відмінною плинністю.

    Крок - 6
  7. 07

    Коли тісто постояло ніч або годину, вийміть його з холодильника. Знову перемішайте вінчиком, щоб підняти осівше борошно і приступайте до смаження млинців. Поставте на плиту сковороду і розігрійте її на середньому вогні. Потім змастіть сковорідку невеликою кількістю розтопленого вершкового масла, використовуючи пензлик. (Надалі, перед кожним додаванням тіста на сковороду, змащуйте її розтопленим маслом).

    Крок - 7
  8. 08

    Наберіть ополоником тісто і налийте на гарячу сковороду. Розрівняйте тісто по дну сковороди, нахиливши її в різні боки.

    Крок - 8
  9. 09

    Готуйте млинці приблизно 30 секунд з одного боку, потім переверніть його за допомогою лопатки на другу і готуйте ще 30 секунд.

    Крок - 9
  10. 10

    Готові млинці наповніть своєю улюбленою начинкою і подавайте вашим рідним. Смачного.

    Крок - 10

Оцінити рецепт