Нагетси рибні - це закуска, дуже поширена в багатьох фастфудах і закусочних, вона ситна і дуже смачна, хоч і досить шкідлива. Ось і ми хочемо запропонувати вам рецепт наггетсів з риби, адже їх так легко приготувати в домашніх умовах. Відмінністю цієї страви є те, що холодним вона буде відмінною закускою, а ось в гарячому вигляді зможе використовуватися в якості головної страви.
У цьому рецепті ви можете використовувати будь-який вид риби. Ми пропонуємо скористатися стейками коропа. Отже, стейки промийте проточною водою і промокніть паперовим рушником від зайвої вологи.
Потім невелику сковорідку помістіть на плиту і добре розігрійте. Покладіть в гарячу сковороду стейки коропа, залийте воду, посоліть, і відварюйте рибу на слабкому вогні, перевертаючи з боку на бік, до розм'якшення.
Викладіть відварені стейки на блюдо, трохи охолодіть, а потім відокремте акуратно м'якоть риби, вибравши ретельно кісточки і видаливши шкірку. Рибну м'якоть розділіть ще на більш дрібні шматочки.
Далі в невеликій блендер або кавомолку укладіть скибочки білого хліба або батон і подрібніть до дрібної крихти. Тепер в глибоку миску викладіть раніше підготовлену м'якоть коропа, посипте часниковим порошком, сушеною цибулею і сухою петрушкою.
Потім додайте в миску приправи до риби, посоліть вміст, приперчіть чорним меленим перцем і засипте зовсім небагато цукру. Збризніть вміст миски свіжовичавленим соком лайма.
Тепер засипте в миску до решти інгредієнтів раніше підготовлені хлібні крихти, залийте томатний соус, додайте трохи соєвого. Потім засипте в миску трохи гірчиці, додайте збите куряче яйце і ретельно все перемішайте, до утворення однорідної густої маси.
Потім в окремі три ємності засипте інгредієнти, які послужать паніруванням для майбутньої страви. В одну засипте борошно, другу наповніть збитим курячим яйцем, а в третю помістіть панірувальні сухарі.
Тепер трохи змоченими водою руками сформуйте невеликого розміру рибні заготовки (довільної форми) і кожну вмочіть спочатку в борошні, потім курячому яйці і панірувальних сухарях. Складіть утворені заготовки в паніровці на блюдо.
А самі помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і закип'ятіть. Покладіть в киплячу олію рибні заготовки і варіть в маслі, перевертаючи з боку на бік, до хрусткої золотистої скоринки.
Далі витягніть обсмажені заготовки на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир, а потім викладіть наші красиві рибні нагетси на тарілку і подавайте з улюбленим соусом.
Випадкові рецепти