Нагетси з червоної риби - чудова і ситна заміна іноді приївшимся котлетам. Така дивовижна і смачна риба, як лосось, відмінна в будь-якій страві, але як раз в даній закусці її насичений смак проявляється максимально.
Для початку займіться головним інгредієнтом цієї страви. Отже, шматок свіжого лосося промийте холодною водою і промокніть паперовим рушником. Потім викладіть рибу на обробну дошку і наріжте довгими смужками, товщиною близько одного сантиметра. Паралельно, ретельно усуньте в кожній смужці лосося навіть найдрібніші кісточки.
Тепер займіться приготуванням спеціального маринаду для шматочків лосося. У неглибоку миску залийте соєвий соус, засипте трохи сухої паприки і влийте свіжовичавлений лимонний сік (альтернативою може бути сік лайма).
Потім добре присоліть суміш, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Повинна вийти однорідна рідка суміш.
Далі кожен шматок риби викачайте в маринаді і залиште добре просочитися, приблизно на 20 хвилин.
А самі розбийте по черзі в глибоку ємність курячі яйця, добре посоліть їх, приперчіть чорним меленим перцем, долийте трохи молока і за допомогою вилки ретельно збийте все, до однорідної рідкої суміші. Ще в одну неглибоку ємність засипте просіяне борошно. А в третю помістіть панірувальні сухарі або ж хлібні крихти.
Далі вже добре просочені палички лосося ретельно вмокніть спочатку в борошні, потім занурте в яєчну суміш і добре виваляйте в панірувальних сухарях.
Тепер знову поверніть в яйце і ще раз виваляйте в паніровці з сухарів. Підготовлені палички в паніровці покладіть на блюдо і залиште на деякий час краще просочитися.
Тепер помістіть глибоку сковороду на плиту, влийте в неї багато рослинного масла і доведіть до кипіння. Покладіть в киплячу олію раніше підготовлені рибні палички в паніровці і обсмажуйте, перевертаючи акуратно шумівкою, до утворення золотої хрусткої скоринки.
Готові нагетси з червоної риби викладіть на блюдо, і подавайте зі свіжими овочами, прикрасивши свіжою зеленню кропу.
Випадкові рецепти