Нагетси на сковороді - рум'яні та апетитні котлетки з картопляного тіста. Особливість цього рецепту в тому, що нагетси готуються без додавання борошна. У ній немає необхідності, оскільки завдяки яйцям, сиру та панірувальним сухарям котлетки і так добре тримають форму. До того ж без борошна вони виходять ніжнішими та соковитішими. Спробуйте зробити нагетси на сковороді за рецептом. Вам точно сподобається!
Картоплю вимийте, очистіть від шкірки і викладіть у каструлю з окропом, злегка підсоленою водою. Відваріть картоплю до готовності.
Злийте воду, а картоплю викладіть у миску і придушіть у пюре.
Всипте в нього панірувальні сухарі. Убийте яйця. Додайте дрібнонатертий пармезан.
Петрушку вимийте, обтрусіть від вологи або просушіть паперовим рушником і дрібно поріжте ножем. Відправте подрібнену петрушку у загальну масу.
Посоліть і поперчіть тісто. Додайте до нього подрібнений часник. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Тісто вийде липким. Тому, щоб працювати з ним було легше, змастіть руки олією. Ложкою потроху зачерпуйте картопляну масу та формуйте кульки. Потім злегка приплюсніть їх зверху
Розжарте на сковороді олію і викладіть туди заготовки. Олії має бути досить багато (вона має покривати нагетси мінімум наполовину).
Коли кульки апетитно зарум'яняться знизу, переверніть їх на інший бік і смажте до появи золотисто-коричневої скориночки.
Готові нагетси викладіть на блюдо, застелене паперовим рушником, щоб воно ввібрало надлишки жиру. Потім покладіть котлетки у відповідну ємність і подавайте на стіл гарячими. Нагетси на сковороді виходять м'якими та ніжними. Відмінним доповненням до них стане кетчуп. Страва проста, але дуже смачна. Смачного!
Випадкові рецепти