Це проста техніка для приготованого на пару минтая по-китайськи з соєю і імбиром. Не потрібно ніякого спеціального устаткування. Ми покажемо вам, як створити цей рецепт приготованої на пару риби з обладнанням, яке кожен має вдома.
Наріжте попередньо вимиту зелену цибулю уздовж довгими тонкими смужками. Помістіть зелену цибулю в миску з холодною водою і замочіть до готовності до подачі (скибочки цибулі згорнуться).
Щоб утворити пристрій для приготування на пару, виберіть велику, широку і глибоку сковороду з щільно прилягяючою кришкою. Складіть і скрутіть шматок фольги в форму довгої змії. Потім поверніть фольгу в коло. Помістіть на дно сковорідки.
Покладіть заздалегідь вимите і просушене паперовим рушником рибне філе на тарілку, яка менше вашої сковороди, і зверху покладіть попередньо очищений від шкірки і нашаткований тонкою соломкою імбир.
Тепер в невеликій мисці змішайте соєвий соус і сік лайма (можна використовувати лимонний), потім вилийте суміш на філе мінтая.
Помістіть тарілку з рибою поверх фольги на сковороді. Налийте воду в сковорідку (будьте обережні, щоб не налити її в тарілку), поки вона не виявиться трохи нижче дна тарілки. Помістіть сковороду на плиту і доведіть до кипіння. Як тільки вода почне парити, надіньте на ємність кришку. Готуйте близько 12 хвилин (або трохи довше) або до тих пір, поки рибне філе не буде повністю приготовлено (риба легко проколюється, коли проткнути виделкою).
Безпосередньо перед тим, як риба буде готова, залийте рослинне масло і кунжутне масло в маленьку каструлю і відправте на плиту. Нагрівайте до тих пір, поки дерев'яна ложка не приведе до утворення бульбашок при приміщенні в масло. Вимкніть вогонь, але зберігайте масло теплим на плиті.
Використовуючи кухонний рушник для захисту рук, обережно вийміть гарячу тарілку з рибою з сковорідки. Акуратно прикрасьте раніше підготовленою (замоченою) зеленою цибулею.
Далі залийте підготовленим гарячим маслом зелену цибулю на рибі. Зверху покладіть скибочки попередньо вимитого, і нарізаного кільцями (разом з кісточками) перцю чилі і подавайте мінтай на пару до столу з пропареним рисом.
Випадкові рецепти