Укр
Рус
Лікери Напої Українська кухня

М’ятний лікер

( 4.8462 4 526 26 оцінок)

3339 - переглядів
20 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
М’ятний лікер - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Лікер - ароматний, найчастіше солодкий алкогольний напій. Готують лікери з абсолютно різних складових. Це може бути сік з фруктів або ягід, настій запашних трав, коріння або прянощів. Пропонуємо вашій увазі рецепт відмінного м'ятного лікеру.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ятний лікер" (на 100 грам)

  • Білки0.1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи32.5 гр.
  • Калорії209 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Одним з головних інгредієнтів м'ятного лікеру є свіжа м'ята. Візьміть гілочки м'яти, ретельно помийте під проточною водою. Потім промокніть паперовим або тканинним рушником зайву вологу. Обірвіть тільки листя м'яти, намагайтеся щоб на них не залишалися навіть живці.

Крок - 1
02

Зараз вам знадобиться чиста суха банка. Насипте на дно листя м'яти, покладіть зірочки анісу.

Крок - 2
03

Залийте листя м'яти і зірочки анісу коньяком. Так само для приготування м'ятного лікеру можна використовувати бренді, на ваш розсуд. Тепер щільно закрийте банку кришкою. Поставте в темне прохолодне місце. Нехай настоюється протягом 15 днів.

Крок - 3
04

По закінченню цього періоду, дістаньте банку з коньяком, настояним на листі м'яти і зірочками анісу. Поверніться до рецепту і подивіться яких інгредієнтів не вистачає в даному напої.

Крок - 4
05

Візьміть металевий кухоль або ківш. Налийте в нього потрібну кількість води, насипте цукор і перемішайте.

Крок - 5
06

Поставте кухоль з водою і цукром на плиту, запаліть середній вогонь. Зачекайте поки рідина закипить і зменшіть вогонь. Залиште готуватися протягом 15 хвилин. Потім приберіть кухоль з плити для охолодження.

Крок - 6
07

Поки цукровий сироп остигає, необхідно процідити через ситечко в іншу ємність коньяк, щоб позбутися від листя м'яти і зірочок анісу.

Крок - 7
08

Тепер потрібно об'єднати обидва інгредієнта. Тобто, змішати остиглий цукровий сироп і коньяк, настояний на м'яті.

Крок - 8
09

Напій краще ще раз процідити через ще більш дрібне ситечко, або навіть краще через тканину. Так, як можуть бути дрібні шматочки листя, які залишаються в спиртному.

Крок - 9
10

Налийте м'ятний лікер в пляшку і щільно закрийте пробкою. Бажано залишити його настоятися хоча б протягом місяця. Якщо постоїть довше, лікер буде набагато смачніше. Перед подачею на стіл, перелийте м'ятний лікер в красивий графин. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон 60 0 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Плов з куркою в казані - покроковий рецепт, фото 1 Плов з куркою в казані 35 6 4 з 5 - детальніше -
Окрошка на сироватці - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка на сироватці 60 6 3 з 5 - детальніше -
Рибні биточки - покроковий рецепт, фото 1 Рибні биточки 50 5 3 з 5 - детальніше -