Лікер - ароматний, найчастіше солодкий алкогольний напій. Готують лікери з абсолютно різних складових. Це може бути сік з фруктів або ягід, настій запашних трав, коріння або прянощів. Пропонуємо вашій увазі рецепт відмінного м'ятного лікеру.
Одним з головних інгредієнтів м'ятного лікеру є свіжа м'ята. Візьміть гілочки м'яти, ретельно помийте під проточною водою. Потім промокніть паперовим або тканинним рушником зайву вологу. Обірвіть тільки листя м'яти, намагайтеся щоб на них не залишалися навіть живці.
Зараз вам знадобиться чиста суха банка. Насипте на дно листя м'яти, покладіть зірочки анісу.
Залийте листя м'яти і зірочки анісу коньяком. Так само для приготування м'ятного лікеру можна використовувати бренді, на ваш розсуд. Тепер щільно закрийте банку кришкою. Поставте в темне прохолодне місце. Нехай настоюється протягом 15 днів.
По закінченню цього періоду, дістаньте банку з коньяком, настояним на листі м'яти і зірочками анісу. Поверніться до рецепту і подивіться яких інгредієнтів не вистачає в даному напої.
Візьміть металевий кухоль або ківш. Налийте в нього потрібну кількість води, насипте цукор і перемішайте.
Поставте кухоль з водою і цукром на плиту, запаліть середній вогонь. Зачекайте поки рідина закипить і зменшіть вогонь. Залиште готуватися протягом 15 хвилин. Потім приберіть кухоль з плити для охолодження.
Поки цукровий сироп остигає, необхідно процідити через ситечко в іншу ємність коньяк, щоб позбутися від листя м'яти і зірочок анісу.
Тепер потрібно об'єднати обидва інгредієнта. Тобто, змішати остиглий цукровий сироп і коньяк, настояний на м'яті.
Напій краще ще раз процідити через ще більш дрібне ситечко, або навіть краще через тканину. Так, як можуть бути дрібні шматочки листя, які залишаються в спиртному.
Налийте м'ятний лікер в пляшку і щільно закрийте пробкою. Бажано залишити його настоятися хоча б протягом місяця. Якщо постоїть довше, лікер буде набагато смачніше. Перед подачею на стіл, перелийте м'ятний лікер в красивий графин. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти