Укр
Рус
thermomix thermomix
Мясо Другі страви Вірменська кухня

М’ясо з грибами

60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
М’ясо з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Відмінний варіант смачної вечері або ситної страви до обіднього столу - це м'ясо з грибами. Це поєднання давно вже стало класикою і в різних варіаціях, вважається однією з найпопулярніших страв у всьому світі. М'ясо з грибами швидко готується, що дуже цінують сучасні господині, апетитно виглядає і володіє чудовим смаком. Дуже вдалим вважається союз курятини з печерицями. Ніжне біле м'ясо і смачні печериці - це завжди хороший вибір. Як приготувати ароматне, ситне, соковите і звичайно ж смачне м'ясо з грибами ви дізнаєтеся з покрокової інструкції в цьому рецепті.

Інгредієнти

  • Вино біле сухе 1/2 скл.
  • Часник 1 зуб.
  • Борошно 3 ст.л
  • Петрушка 1 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Печериці 500 г.
  • Куряче філе 500 г.
  • Молоко 1 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Що курятина, що такі гриби, як шампіньйони - це дуже невибагливі в приготуванні продукти, тому вам не потрібно особливих зусиль, щоб зробити гарну страву. Почнемо з того, що куряче філе очистимо від плівок, промиємо, а потім розділимо на невеликі тонкі шматочки. Курятина дуже ніжна сама по собі, тому відбивати це м'ясо не обов'язково. Тепер в ємність з шматочками філе додамо борошно і перемішаємо вміст, щоб кожен шматочок вийшов в борошні.

    Крок - 1
  2. 02

    Після цього ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо рослинне масло, а коли воно нагріється, викладаємо на сковорідку шматочки курятини. Обсмажуємо м'ясо з кожного боку буквально по хвилинці-півтори, досить, щоб воно просто підзолотилось. Таким чином обсмажуємо все філе і складаємо його на тарілку.

    Крок - 2
  3. 03

    Після цього ретельно миємо гриби, при необхідності відрізаємо ніжки і чистимо шапочку. Потім нарізаємо печериці тонкими скибочками, після чого відправляємо на суху сковорідку з очищеним від лушпиння цілим зубчиком часнику. Гриби ці досить рідкі, відразу почнуть пускати рідину, тому спочатку готуємо їх без масла. Обсмажуємо печериці кілька хвилин, періодично помішуючи.

    Крок - 3
  4. 04

    Тим часом миємо зелень петрушки і дрібно її шаткуємо. Хвилин через 5-7 солимо печериці, додаємо за смаком мелений перець і подрібнену петрушку. Продовжуємо готувати ще хвилин 7-8, поки гриби не підрум'яняться, після чого викладаємо в сковорідку курятину.

    Крок - 4
  5. 05

    Також додаємо стакан білого вина. Це поєднання додасть страві особливої ​​пікантності, зробить м'ясо ще м'якше і соковитіше. Отже, періодично помішуючи, продовжуємо готувати нашу страву ще кілька хвилин, а потім наливаємо молоко. Знову перемішуємо все до однорідності, а потім пробуємо на смак і при необхідності підсолюємо. Ми залишаємо м'ясо з грибами ще трохи потомитися у смачному молочно-винному соусі, а потім знімаємо сковорідку з вогню.

    Крок - 5
  6. 06

    Дамо нашому кулінарному шедевру трохи охолонути, після чого розкладаємо страву по тарілках і запрошуємо до столу домочадців або гостей. М'ясо з грибами, приготоване за цим рецептом, виходить неймовірно ніжним, соковитим, ароматним, а на смак ця страва просто божественна. Яскравий грибний смак, ніжна курятина і пікантний вершковий соус з винними нотками - таке поєднання дійсно можна вважати шедевром. І тепер ви знаєте, як створити його у себе на кухні.

    Крок - 6

Оцінити рецепт