Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

М’ясо в духовці

( 4.7879 4 533 33 оцінки)

3827 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
М’ясо в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: В пакеті

опис

Дуже смачне, ніжне і соковите м’ясце. Швидке в приготуванні, але смак від цього гірше не стає.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ясо в духовці" (на 100 грам)

  • Білки10.8 гр.
  • Жири14.1 гр.
  • Вуглеводи2.3 гр.
  • Калорії185 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Вийміть ребро з яловичини (якщо ви використовуєте саме цю частину м'яса) або просто м'якоть яловичу з холодильника за 1 годину до його приготування. Розігрійте духовку до 160 градусів для конвекційних печей або 180 градусів для печей з верхнім і нижнім нагрівом.

Крок - 1
02

Налийте рослинне або оливкове масло в неглибоку сковороду і нагрійте на сильному вогні. Коли масло добре прогріється і стане рідким, як вода (воно стає досить гарячим) і ви можете укласти м'ясо. Обсмажте яловичину, перевертаючи з боку на бік, рівномірно протягом 4-5 хвилин. Будьте обережні: ніколи не пробивайте м'ясо виделкою, щоб перевернути його, це може привести до втрати соку.

Крок - 2
03

Тим часом, засипте заздалегідь очищену від шкірки і нарізану кільцями моркву, нашатковану цибулю, селеру і подрібнену цибулю-шалот в форму для випічки, посоліть і поперчіть чорним меленим перцем.

Крок - 3
04

Коли м'ясо стане золотисто-коричневим, покладіть його на овочі в формі. Додайте ще трохи солі і перцю. Додайте чебрець і вершкове масло безпосередньо на м'ясо.

Крок - 4
05

Тепер проткніть термометр в самій товстій точці м'яса, і протовкніть кінчик до серця. Поставте страву в середину вже розігрітої духовки. Увага! Для настройки термометра: кінцева температура встановлена ​​на 55 градусах, але м'ясо має бути видалено з духовки, коли воно досягне 49. Під час приготування витягніть форму і неодноразово полийте м'ясо розтопленим вершковим маслом.

Крок - 5
06

Коли температура м'яса досягне 49 градусів, вийміть вміст форми з духовки, накрийте яловичину фольгою і залиште до тих пір, поки температура ядра не досягне 55 градусів. М'ясний сік буде добре розподілений по всьому шматку яловичини.

Крок - 6
07

Розріжте м'ясо яловичини, приготоване в духовці, невеликими скибочками і подайте його негайно, чому б не зі смаженою картоплею і свіжими овочами, прикрасивши зеленню.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Заливне з курки - покроковий рецепт, фото 1 Заливне з курки 180 3 3 з 5 - детальніше -
Сир Панір (адигейський) - покроковий рецепт, фото 1 Сир Панір (адигейський) 40 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Вино Сангрія - покроковий рецепт, фото 1 Вино Сангрія 20 1 2 з 5 - детальніше -
Зелений борщ з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Зелений борщ з куркою 60 4 3 з 5 - детальніше -
Бананові панкейкі - покроковий рецепт, фото 1 Бананові панкейкі 20 1 3 з 5 - детальніше -
Кукурудзяні чіпси - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяні чіпси 25 1 2 з 5 - детальніше -