Дуже смачне, ніжне і соковите м’ясце. Швидке в приготуванні, але смак від цього гірше не стає.
Вийміть ребро з яловичини (якщо ви використовуєте саме цю частину м'яса) або просто м'якоть яловичу з холодильника за 1 годину до його приготування. Розігрійте духовку до 160 градусів для конвекційних печей або 180 градусів для печей з верхнім і нижнім нагрівом.
Налийте рослинне або оливкове масло в неглибоку сковороду і нагрійте на сильному вогні. Коли масло добре прогріється і стане рідким, як вода (воно стає досить гарячим) і ви можете укласти м'ясо. Обсмажте яловичину, перевертаючи з боку на бік, рівномірно протягом 4-5 хвилин. Будьте обережні: ніколи не пробивайте м'ясо виделкою, щоб перевернути його, це може привести до втрати соку.
Тим часом, засипте заздалегідь очищену від шкірки і нарізану кільцями моркву, нашатковану цибулю, селеру і подрібнену цибулю-шалот в форму для випічки, посоліть і поперчіть чорним меленим перцем.
Коли м'ясо стане золотисто-коричневим, покладіть його на овочі в формі. Додайте ще трохи солі і перцю. Додайте чебрець і вершкове масло безпосередньо на м'ясо.
Тепер проткніть термометр в самій товстій точці м'яса, і протовкніть кінчик до серця. Поставте страву в середину вже розігрітої духовки. Увага! Для настройки термометра: кінцева температура встановлена на 55 градусах, але м'ясо має бути видалено з духовки, коли воно досягне 49. Під час приготування витягніть форму і неодноразово полийте м'ясо розтопленим вершковим маслом.
Коли температура м'яса досягне 49 градусів, вийміть вміст форми з духовки, накрийте яловичину фольгою і залиште до тих пір, поки температура ядра не досягне 55 градусів. М'ясний сік буде добре розподілений по всьому шматку яловичини.
Розріжте м'ясо яловичини, приготоване в духовці, невеликими скибочками і подайте його негайно, чому б не зі смаженою картоплею і свіжими овочами, прикрасивши зеленню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти