Харчуватися правильно потрібно всім, але здорове харчування для вагітних просто необхідно.
Свиняче м'ясо візьміть без прожилок - це може бути як вирізка - дуже ніжне м'ясо, яке відмінно підійде для тушкування, так і лопатки свинини. Сполосніть м'ясо під проточною водою. Наріжте невеликими кубиками.
Найбільш популярною цибулею в приготуванні м'яса є жовта ріпчаста цибуля. Вона має гострий і пряний смак і містить багато цукру. Очистіть цибулину від лушпиння. Розріжте її навпіл, а потім півкільцями. Відкладіть.
Також в страві є помідор. Візьміть краще м'ясистий. Сполосніть помідор, розділіть ножем на дві частини. Виріжте місце плодоніжки. Розріжте половинки ще на дві частини і нарізуйте часточками.
Є багато способів протушкувати м'ясо і в духовці в горщиках, і в мультиварці, і в сковорідці на плиті. Для сьогоднішньої страви візьміть товстостінну сковороду. Розігрійте її на сильному вогні з невеликою кількістю оливкової олії і помістіть в неї нарізану свинину.
Поки не накриваючи кришкою, обсмажте свинину, періодично перемішуючи до появи рум'яних боків. Потім до м'яса відправте нарізану цибулю. Притискаючи лопаткою, розділіть цибулину на окремі частки. Перемішайте. Готуйте, поки цибуля не стане м'якою.
Наступними до м'яса і цибулі додайте томатну пасту, сіль на свій смак і спеції - можете взяти готову приправу для свинини або будь-які інші, які вам подобаються. Перемішуйте і обсмажуйте протягом хвилини.
Останнім до м'яса зі спеціями додайте нарізаний помідор. Все перемішайте. Влийте в сковорідку вказану кількість води, ще раз перемішайте. Накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте на слабкому вогні 30-40 хвилин.
Тим часом підготуйте чорнослив. Вимийте його теплою водою і просушіть паперовою серветкою. Подрібніть чорнослив, через вище зазначений час висипаючи в сковорідку з м'ясом. Протушкуйте ще близько 10 хвилин.
В кінці приготування додайте до м'яса дрібно посічену зелень петрушки. Подавайте м'ясо тушковане з чорносливом до картопляного пюре, гречки або з іншим гарніром. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти