Укр
Рус
Свинина Другі страви Українська кухня

М’ясо тушковане з чорносливом

( 4.8182 4 533 33 оцінки)

3833 - переглядів
70 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
М’ясо тушковане з чорносливом - покроковий рецепт, фото 1

опис

Харчуватися правильно потрібно всім, але здорове харчування для вагітних просто необхідно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ясо тушковане з чорносливом" (на 100 грам)

  • Білки8.6 гр.
  • Жири14.1 гр.
  • Вуглеводи9.6 гр.
  • Калорії203 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Свиняче м'ясо візьміть без прожилок - це може бути як вирізка - дуже ніжне м'ясо, яке відмінно підійде для тушкування, так і лопатки свинини. Сполосніть м'ясо під проточною водою. Наріжте невеликими кубиками.

Крок - 1
02

Найбільш популярною цибулею в приготуванні м'яса є жовта ріпчаста цибуля. Вона має гострий і пряний смак і містить багато цукру. Очистіть цибулину від лушпиння. Розріжте її навпіл, а потім півкільцями. Відкладіть.

Крок - 2
03

Також в страві є помідор. Візьміть краще м'ясистий. Сполосніть помідор, розділіть ножем на дві частини. Виріжте місце плодоніжки. Розріжте половинки ще на дві частини і нарізуйте часточками.

Крок - 3
04

Є багато способів протушкувати м'ясо і в духовці в горщиках, і в мультиварці, і в сковорідці на плиті. Для сьогоднішньої страви візьміть товстостінну сковороду. Розігрійте її на сильному вогні з невеликою кількістю оливкової олії і помістіть в неї нарізану свинину.

Крок - 4
05

Поки не накриваючи кришкою, обсмажте свинину, періодично перемішуючи до появи рум'яних боків. Потім до м'яса відправте нарізану цибулю. Притискаючи лопаткою, розділіть цибулину на окремі частки. Перемішайте. Готуйте, поки цибуля не стане м'якою.

Крок - 5
06

Наступними до м'яса і цибулі додайте томатну пасту, сіль на свій смак і спеції - можете взяти готову приправу для свинини або будь-які інші, які вам подобаються. Перемішуйте і обсмажуйте протягом хвилини.

Крок - 6
07

Останнім до м'яса зі спеціями додайте нарізаний помідор. Все перемішайте. Влийте в сковорідку вказану кількість води, ще раз перемішайте. Накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте на слабкому вогні 30-40 хвилин.

Крок - 7
08

Тим часом підготуйте чорнослив. Вимийте його теплою водою і просушіть паперовою серветкою. Подрібніть чорнослив, через вище зазначений час висипаючи в сковорідку з м'ясом. Протушкуйте ще близько 10 хвилин.

Крок - 8
09

В кінці приготування додайте до м'яса дрібно посічену зелень петрушки. Подавайте м'ясо тушковане з чорносливом до картопляного пюре, гречки або з іншим гарніром. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рататуй з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй з сиром 55 5 3 з 5 - детальніше -
 Люля кебаб на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб на сковороді 60 6 4 з 5 - детальніше -
Закуска з плавленого сиру - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з плавленого сиру 55 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сочник - покроковий рецепт, фото 1 Сочник 90 5 3 з 5 - детальніше -
Компот яблучний - покроковий рецепт, фото 1 Компот яблучний 45 1 2 з 5 - детальніше -
Багет в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Багет в духовці 65 1 3 з 5 - детальніше -
Класичний кляр для риби - покроковий рецепт, фото 1 Класичний кляр для риби 30 1 2 з 5 - детальніше -